8-річний геній із України виграв міжнародний конкурс з розробки комп’ютерних ігор. ФОТО

У 5 років він уже самостійно програмував, у 7 — самотужки створив комп’ютерну гру «Magic Gems» і виграв з нею на міжнародному конкурсі з розробки комп’ютерних ігор — «World Kids League Indie Prize 2018» в Лос-Анджелесі у номінації «краща гра».

8-річний тернополянин Лев Ткачук виграв міжнародний конкурс з розробки комп’ютерних ігор, пише “Галас”.

До школи він пішов у п’ять з половиною років і нині у свої вісім років навчається вже у четвертому класі сучасної інноваційної школи ThinkGlobal. У його активі — вільне володіння англійською мовою (власноруч створені ігри хлопець сам озвучує англійською і вільно репрезентує їх у англомовному середовищі) та подорожі по 42-х країнах світу.

“Я почав грати в комп’ютерні ігри, мені сподобалося і я сам захотів створювати їх… Найважче — це програмування, але якщо ти не знаєш найновіших трендів і не враховуєш їх, ніхто не буде грати у твою гру. У світі комп’ютерних ігор також є своя мода… Я уже розробив дві гри, нині працюю над третьою. Але я не проводжу весь час за комп’ютером, а створюю ігри, коли маю настрій — для мене це заняття для душі”, — розповідає Лев Ткачук.

Наприкінці жовтня Лев взяв участь у tech-конференції «Ukrainian Israeli Innovation Summit», що відбувалася у Києві. На форумі, присвяченому освіті та інноваціям, проводилася дискусійна панель «Young Genious», виступити на якій, власне, і запросили Лева. Він був наймолодшим спікером з-поміж усіх присутніх: хлопцям, які разом із ним виступали на цій же панелі юних геніїв, було 18 та 12 років.

Мама хлопця Наталя Ткачук розповідає:

“Ми з чоловіком самі айтішники, і все починалося з того, що Лев бачив нашу роботу і нашу сферу захоплень і сам зацікавився й захопився. Я розуміла, що Лев буде жити у світі IT і що йому потрібно отримати якісну освіту у цій сфері. Ми йому допомагали, показували, що і до чого, і як результат — у п’ять років син уже самостійно програмував. Лев дорослішав, інструменти програмування, які він опановував, ставали складнішими, а його можливості — значно більшими… Коли ми шукали школу для Лева, найперше хотіли, аби навчальний заклад робив акцент на формуванні успішної особистості — розвитку навичок, які потрібні у сучасному світі, а не тільки на академічних знаннях. У Тернополі ми таку школу не знайшли, тож зупинили свій вибір на школі ThinkGlobal у Києві. Перший рік Лев був на хоумскулінгу. Наступного року ми з кількома партнерами познайомилися із засновником школи ThinkGlobal у Києві і відкрили таку школу в Тернополі, а я стала її очільницею. За рік у нас в Тернополі відкрилося уже дві школи ThinkGlobal”.

Читайте також  Українці, діставайте прапори! Цей день настав: дату назвали — кінець війни? Перемога вже близько, ось чому!

Леву подобається програмування, він шукає щоразу нові можливості, щоб розвиватися і вчитися у цій сфері. Так, цього літа хлопець побував у Сінгапурі в освітньому таборі, він вивчав там програмування дронів. Разом зі своєю групою він робив презентацію проєкту і їхня команда впоралася на відмінно.

Англійською Лев заговорив майже відразу після того, як почав розмовляти. Річ у тому, що увесь контент, який батьки йому дозволяють переглядати, всуціль англомовний. І саме за рахунок цього у нього гарна вимова і він знає й використовує часи та ідіоми, які чув у мультфільмах.

“Якщо я хочу, аби батьки включили той чи інший мультик, я маю попросити їх про це англійською. А ще раз у тиждень удома ми всі говоримо тільки англійською…”, — каже Лев.

Два роки тому Лев подавався на міжнародний конкурс «World Kids League Indie Prize» — перший рік він зайняв третє місце, а торік став переможцем. Щоправда до Америки на нагородження не потрапив — у нього на той час саме закінчилася віза. Тому свою нагороду він отримав заочно.

Лев досить особлива дитина і разом із тим звичайний восьмирічний хлопчик. Коли Лев сказав, що хоче пофарбувати волосся у синій колір, мати дозволила, за умови, що він впевнений у своєму виборі. До цього у нього був помаранчевий колір волосся.

“Деколи доводиться стикатися з певним з нерозумінням чужих людей, але це його вибір, йому так подобається і він з дитинства вчиться свій вибір захищати…”, — каже Наталя Ткачук.

0JLQu9Cw0YHQvdC+0YDRg9GHINGB0YLQstC+0YDQtdC90ZYg0ZbQs9GA0Lgg0YXQu9C+0L/QtdGG0Ywg0YHQsNC8INC+0LfQstGD0YfRg9GUINCw0L3Qs9C70ZbQudGB0YzQutC+0Y4g0ZYg0LLRltC70YzQvdC+INGA0LXQv9GA0LXQt9C10L3RgtGD0ZQg0ZfRhSDRgyDQsNC90LPQu9C+0LzQvtCy0L3QvtC80YMg0YHQtdGA0LXQtNC+0LLQuNGJ0ZY=

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.