Франківка Людмила Лузан з напарницею здобули історичне “золото” на чемпіонаті світу з веслування

У фіналі, виступаючи у каное-двійці, Лузан та Четверікова виграли золоту медаль, випередивши усіх суперниць на дистанції 500 метрів.

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на Суспільне.

Лузан та Четверікова підходили до змагань у статусі віцечемпіонок Олімпіади-2020. На Іграх у Токіо українські веслувальниці поступилися лише представницям Китаю Ксу Шісяо та Сун Менья, які випередили їх із перевагою у дві секунди.

Менш ніж за два місяці після виступу на Олімпіаді Лузан та Четверікова намагалися знову поборотися за “золото”. І у цей раз змогли його виграти.

Як виступили Лузан та Четверікова?

У фінал каное-двійок Лузан та Четверікова відібралися з найкращим часом у кваліфікації. Вони випередили найближчих переслідувачок із білорусі – Альону Наздрову і Надзєю Макарчанку на 0.25 секунди.

Саме конкуренція українок та білорусок була визначальною у контексті боротьби за “золото”. Китай не делегував спортсменок на чемпіонат світу, у той час як ще одні претендентки на “золото” з Канади відправили не основний склад.

На фініші 500-метрівки Лузан та Четверікова показали час 1:55.85 хвилин, випередивши білорусок на 1.26 секунди. А ось третє місце у напруженій боротьбі дісталося веслувальницям із Куби, які випередили Угорщину лише на 0.07 секунди.

Каное-двійка. 500 метрів, жінки

Україна (Людмила Лузан / Анастасія Четверікова) – 1:55.85 хв
Білорусь – 1:57.12 хв
Куба – 1:57.70 хв
Медаль Лузан та Четверікової стала історичною для України. До цього часу ніхто із українок у веслуванні на каное не здобував медалі на рівні чемпіонаті світу.

Загалом це “золото” – восьме в історії України на чемпіонатах світу. І перше саме у жіночому каное.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.