Верховна Рада відправила Степанова у відставку

Верховна Рада відправила Степанова у відставку

Верховна Рада звільнила Максима Степанова з поста міністра охорони здоров’я. За відповідне рішення проголосували 292 депутати.
Рішення було майже одностайним. Проти проголосував тільки один депутат, утрималися – 8, а зовсім не голосували – 26.

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила Криклія з посади міністра інфраструктури. Також на сьогоднішньому засіданні ВР був звільнений з поста Міністра економіки Ігор Петрашко.

Нагадаємо, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Державного бюро розслідувань завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно колишнього Голови Конституційного Суду України за фактами вчинення кримінальних правопорушень проти правосуддя (ч. 2 ст. 384 та ст. 386 КК України).
Про це повідомили у Генпрокуратурі.

За даними слідства, в жовтні 2018 року підозрюваний з корисливих мотивів та в інтересах колишнього Голови Вищого господарського суду України, який розшукується правоохоронними органами, здійснив підкуп свідка, переслідуючи мету, щоб він відмовився від давання показань або надав завідомо неправдиві показання у кримінальному провадженні, пов’язаному із протиправним заволодінням майновими активами ЗАТ «Зуївський енергомеханічний завод».

Крім того, упродовж 2018-2019 років підозрюваний неодноразово надавав слідчому Генеральної прокуратури України у цьому ж провадженні завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту щодо особливо тяжкого злочину.

Наразі, з огляду на те, що зібрані під час досудового розслідування докази є достатніми для складання обвинувального акту, стороні захисту в порядку, передбаченому ст. 290 КПК України, надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також  Зашквар дня. “Хотів переспати з хлопчиком”: екснардеп шокував інтимною історією про Гончарука

<

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.