Слідом за сестричкою від отруєння помер 7-місячний малюк, який з’їв юшки з грибами

На превелий жаль 2 травня в реанімації дитячої лікарні Чернігова помер 7-місячний хлопчик, що отруївся грибами. Кілька днів назад від отруєння цим ж грибами його сестричка – 5-річна Алінка.

Про це зазначив головний лікар дитячої обласної лікарні Олександр Карета, повідомляє “Суспільне“.

Хлопчик Віктор помер від того, що токсини отруїли організм, у нього перестали працювати внутрішні органи. З 27 квітня дитина перебувала у важкому стані на ШВЛ.

Як повідомляли в ТСН, зле двом братикам і двом сестричкам стало після супу з першими весняними грибами, що дорослі назбирали в лісі поруч із домом. Симптоми отруєння — кволість та блювання — спершу проявилися в немовляти. Потім уночі почало судомити і його сестричку. І ще двом дітям стало зле на ранок. Загалом у родині п’ятеро дітей.

«Самих грибів діти не їли, їли картоплю і юшку з картоплі. Я навіть уявити собі не могла, що таке може трапитися, ми не вперше беремо. Було все нормально до цього випадку», — запевняє мама дітей Євгенія Алєксєєнко.

Найстаршого хлопчика, який живе з бабусею і грибну юшку не їв — соцслужби тимчасово вилучили з сім’ї.

«Гриби дуже важкі на шлунок, це по-перше, по-друге, є багато грибів умовно їстівних, і їх треба добре знати, щоб правильно збирати, обробляти і правильно готувати», — зауважила завідувачка відділення анестезіології і інтенсивної терапії Чернігівської обласні лікарні Ольга Балан.

Медики вказують, що дітям до 14 років взагалі не рекомендовано вживати в їжу гриби, а в цьому випадку, зважаючи на тяжкість отруєння, взагалі йдеться про отруйні гриби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.