Довибори на Прикарпатті: Верховний Суд підтвердив правомірність дій ЦВК щодо встановлення результатів

Верховний Суд задовольнив апеляцію ЦВК та підтвердив правомірність її позиції щодо процесу встановлення результатів виборів в окрузі № 87.

Про це інформують на сайті ЦВК, пише Фіртка.

Верховний Суд не погодився з висновками суду першої інстанції.

“Тобто, на думку Верховного Суду, для визнання бездіяльності протиправною недостатньо одного лише факту неналежного та/або несвоєчасного виконання обов’язкових дій. Важливими є також конкретні причини, умови та обставини, через які дії фактично не були виконані чи були виконані з порушенням строків”, – йдеться в повідомленні.

Обгрунтовуючи свою позицію, ЦВК надало суду копії рішень Івано-Франківського окружного адміністративного суду, з яких випливає, що у період з 12 квітня і до часу звернення позивачем, 15 квітня, тривали судові процеси. Ці процеси мали вплив на встановлення підсумків та результатів виборів у 87-му окрузі і, відповідно, Верховний Суд зазначив, що результат розгляду цих справ мав безпосередній вплив на встановлення окружною комісією підсумків голосування в окрузі.

Тож у своєму рішенні Верховний Суд вказав, що наведені обставини, які ЦВК повинна була врахувати, не дозволяли їй виконати обов’язок щодо встановлення результатів виборів у визначений законом строк.

В цих обставинах Верховний Суд визнав, що Комісія діяла відповідно до принципів належного врядування та передбачувано, обгрунтовано, добросовісно, розсудливо, пропорційно та своєчасно.

Таким чином, Верховний Суд підтвердив правомірність позиції ЦВК та скасував рішення суду першої інстанції в частині визнання протиправною бездіяльності Комісії щодо встановлення результатів виборів та визнання обраним народного депутата в період з вечора четверга, 15 квітня, до суботи, 17 квітня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.