Роздрукував на принтері: за підроблення тесту на Covid-19, судитимуть чоловіка

На Львівщині судитимуть чоловіка, який підробив висновок дослідження на виявлення SARS-CoV-2.

Передає “Це моя Україна” з посиланням на поліцію Львівській області.

Як встановили поліцейські Яворівського районного відділу поліції, зловмисник пред’явив підроблений документ інспектору Державної прикордонної служби України. Під час перетину польсько-українського кордону, на пункті пропуску «Краківець – Корчова», щоб не відбувати самоізоляцію на території України.

Правоохоронці з’ясували, що 27-річний мешканець селища Краковець, заздалегідь, використовуючи домашню оргтехніку, самостійно виготовив бланк висновку дослідження на виявлення SARS-CoV-2 з негативним результатом.

В подальшому даний бланк чоловік пред’явив інспектору ДПСУ на пункті пропуску «Краківець – Корчова», в’їжджаючи в Україну з Республіки Польща. Таким чином чоловік хотів уникнути перебування на самоізоляції в України.

Поліціянти закінчили досудове розслідування у кримінальному проваджені за ч.1, ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому – штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.