Загинуло двоє дітей, а бізнесмен утік: у справі про п’яну ДТП відбувся різкий розворот

У місті Волочиськ Хмельницької області 23 жовтня минулого року внаслідок аварії загинуло двоє підлітків – 15-річний Артем Шимков і 14-річний Андрій Ковальчук. Тоді Honda CR-V, за кермом якої перебував п’яний місцевий бізнесмен, вилетіла на зустрічну смугу і врізалася в “Жигулі”.

Загинуло двоє дітей, а бізнесмен утік: у справі про п'яну ДТП на Хмельниччині відбувся різкий розворот

З моменту трагедії минуло майже пів року, і тепер, за словами рідних загиблих хлопчиків, винним можуть зробити водія автомобіля, в якому сиділи Андрій з Артемом. Йому навіть встигли висунути підозру і збираються обрати запобіжний захід. При цьому з матеріалів справи зникли деякі факти про ДТП.

Детальніше про це розповідає OBOZREVATEL.

Хлопці загинули, а бізнесмен намагався сховатися
Та аварія сталася прямо в центрі Волочиська. Вилетівши на зустрічну, Honda CR-V вдарила по “Жигулях” із такою силою, що постраждалих довелося витягувати з понівеченого авто за допомогою гідравлічних ножиць.

Місцевий бізнесмен, який був за кермом, зник із місця ДТП. Уже пізніше його відшукала поліція. Як з’ясувалося, разом із ним у машині були ще люди, які також перебували в стані алкогольного сп’яніння.

15-річний Артем Шимків помер прямо на місці аварії, а його друг, 14-річний Андрій Ковальчук, помер у лікарні за кілька годин. 24-річний водій ВАЗа отримав травми, але вижив.

Андрій Ковальчук.

Артем Шимків.

Винним хочуть зробити постраждалого водія?
Слідство щодо аварії триває вже п’ять місяців. За словами сестри загиблого Андрія Світлани Ковальчук, вони підозрюють, що винуватцем аварії хочуть зробити водія ВАЗа.

“Йому в п’ятницю, 2 квітня, раптом висунули звинувачення. Слідство вважає, що він повинен був загальмувати. Зараз прийшла експертиза, в якій ідеться, що Honda їхала зі швидкістю всього 55 км на годину. Але є свідки, які кажуть, що водій перед аварією обігнав кілька автомобілів. І гальмівний шлях був у 15 метрів, це стільки Honda протягла “Жигулі”, – обурюється Світлана.

Читайте також  На Прикарпатті перекинулася вантажівка (відео)

Також вона розповідає, що кілька тижнів тому проводили слідчий експеримент.

“Вони на місце аварії привезли Honda CR-V, а ВАЗ поставили зовсім інший, не той, що постраждав в аварії, якийсь із затемненими вікнами. Був мороз, то вікна ще були замерзлими. Водій “Жигулів” їм сказав, що це неправильно і він не братиме участі в цьому експерименті. Тим більше, що розстановка автомобілів була теж неточною”, – розповідає Світлана.

ДТП сталася в центрі міста

У матеріалах справи знайшли зміни
Водій Honda CR-V – місцевий бізнесмен. Кажуть, що він із дружиною володіє кількома магазинами в місті.

За словами Світлани, в матеріалах справи зазначено, що цей водій був п’яним, в аналізах крові виявили 1,15 проміле. У самій поліції Хмельницької області цей факт теж підтверджують.

Хоча опис подій у день аварії раптово змінилися. “Ми розмовляли з адвокатами, які дивилися матеріали. Зі справи зникли документи про те, що водій Honda після аварії втік із місця ДТП. Його назад повернули поліцейські. А тепер у матеріалах цього немає”, – каже Світлана.

Загиблі підлітки

У понеділок, 5 квітня, суд продовжив водієві Honda CR-V термін утримання під вартою до 23 квітня. А ось у вівторок, 6 квітня, суд повинен обрати запобіжний захід водієві ВАЗа.

В Україні із 17 березня підвищили штрафи за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. За таке порушення, якщо воно зареєстроване вперше, загрожує 17 000 грн штрафу і позбавлення права водіння на 1 рік. Якщо хтось попадеться п’яним удруге чи втретє, то покарання буде жорсткішим, аж до позбавлення прав строком до 10 років або конфіскації транспортного засобу. А якщо водій був п’яним і влаштував ДТП із постраждалими, то йому і зовсім загрожує кримінальна відповідальність за ст. 286-1 КК України.

Читайте також  Перше щеплення від коронавірусу на Прикарпатті: як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Лише за перші два місяці 2021-го по всій Україні зафіксували до 30 тисяч аварій. Водіння в стані сп’яніння в поліції назвали однією з ключових причин того, що трагічна статистика збільшилася майже на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.