Через брак місць у лікарнях на Львівщині, важких ковідних пацієнтів можуть перевезти до Івано-Франківська

Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції у Стрийському районі набула небачених досі масштабів.
Про це повідомив заступник голови Стрийської районної ради Юрій Вінярський на сторінці у Фейсбук.

“У “ковідних” лікарнях району – Жидачівській ЦРЛ та Стрийській МЛ – закінчуються місця для розміщення пацієнтів, які потребують госпіталізації унаслідок захворювання на COVID-19″, – запевняє Юрій Вінярський.

Зазначається, що станом на ранок сьогоднішнього дня, 5 квітня 2021 року у Стрийській МЛ перебуває 197 пацієнтів, у Жидачівській ЦРЛ -88, а за останню добу госпіталізовано в обидві лікарні 18 пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування. За прогнозами, їх кількість зростатиме у найближчі дні.

У ситуації, що склалася, Стрийська районна рада шукає усі можливі шляхи, як при необхідності госпіталізувати усіх, хто потребуватиме стаціонарного лікування.

“Зокрема я, як заступник голови Стрийської районної ради, домовився з керівництвом Івано-Франківської обласної клінічної лікарні про те, що їхній лікувальний заклад прийме при потребі на госпіталізацію до 30 важких ковідних пацієнтів – мешканців Стрийського району.

Це прекрасна новина з огляду на заповненість ліжкомісць пацієнтами у наявних ковідних лікарнях – у Жидачеві та Стрию.

А також з огляду на те, що Івано-Франківська обласна клінічна лікарня має значний досвід у боротьбі з ковід та ускладненнями внаслідок інфікування коронавірусом, а також те, що до складу ковідних бригад ІФОКЛ входять не лише терапевти та реаніматологи, а й нефрологи, кардіологи, ендокринологи.

Бережімо себе та близьких! Як заступник голови Стрийської районної ради продовжую працювати над тим, як збільшити кількість ліжкомісць для госпіталізації ковідних пацієнтів”, – йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.