“Легені були сильно уражені”: в Україні від коронавірусу вилікували 100-річну бабусю

“Легені були сильно уражені”: у Чернівцях від коронавірусу вилікували 100-річну бабусю.

У місті Чернівці від COVID-19 вилікували 100-річну бабусю У неї легені на 30% були уражені хворобою, а стан був середньої важкості. Вчора, бабусю виписали з міської лікарні у Чернівцях.

Про це повідомляє місцеве видання “Молодий буковинець“, передає “Це моя Україна”.

Як заначають рідні 100-річної Марії Ліхоткіної, на коронавірус захворіли донька та онука жінка. Також хвороба не оминула і пані Марію.

“Майже півтори тижні бабуся лікувалася вдома, а потім потрапила до лікарні. Комп’ютерна томографія показала двосторонню пневмонію та 30 відсотків ураження легень”, – говорить онука Ксенія.

До лікарні потрапила і донька пані Марії, і вона сама. Жінки лікувалися на різних поверхах. Доглядати Марію Ліхоткіну лікарям допомагала онука Вікторія Ільшичена.

100-річну Марію Ліхоткіну лікували майже два тижні у лікарні.

“Це унікальний випадок і не лише для нашої лікарні, а й в Україні. Жінка потрапила у середьному стані важкості, ближчим до важкого. Була низька сатурація кисню. Двостроннє запалення легень. Певний період у жінки був важкий стан, бо вона була на кисневій дотації, але недовго. Все минуло добре. Але пані Марія великий молодець. Вона наша наймудріша пацієнтка”, – зазначає завідувачка ЛОР-відділення міської лікарні №1 Олена Баранова.

Родичі зустрічали з лікарні 100-річну Марію Ліхоткіну з квітами.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.