У Чехії двох українських заробітчан знайшли мертвими в холодильнику (фото)

На заробітках у Чехії загинуло двоє громадян України. Їхні тіла виявили в безкисневому ангарі, де зберігалися яблука. Чоловіки задихнулися газом, яким холодильники наповнюють для зберігання фруктів.

У Чехії двох українських заробітчан знайшли мертвими в холодильнику: подробиці трагедії

 

Місцеві правоохоронці повідомили, що причиною смерті є “несанкціоноване проникнення” в приміщення. Однак родичі загиблих не вірять, що досвідчені працівники, які давно працювали на цьому підприємстві, могли знехтувати технікою безпеки і залізти в камеру. Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Дві сім’ї з дітьми залишилися без батьків

Трагедія сталася 9 березня, загиблими виявилися жителі міста Турка Львівської області:

30-річний Юрій Рабко

31-річний Михайло Шуптар

Їхні близькі готуються до похорону, але тіла чоловіків ще не доправили в Україну.

Михайло разом із дружиною

У Михайла залишилося двоє дітей, 10-річний син і 2-річна дочка. Його дружина зараз займається оформленням документів для повернення тіла чоловіка. На заробітки в Чехію чоловік їздив близько 10 років і працював легально. Зазвичай він трудився там до 6 місяців, а потім на деякий час повертався додому, проводив час із дітьми і дружиною.

“Для нас це величезна втрата. Михайло мій молодший брат, ми разом із ним росли. Хоча за віком він молодший, але для мене він швидше був старшим. Увесь час поряд, разом”, – крізь сльози говорить сестра Надія.

Подружжя вже побудувало будинок і хотіло пожити для себе

“Вони з дружиною все починали з нуля. Спочатку разом їздили на заробітки, поки батьки могли наглядати за їхнім сином. Потім Міша вирушав туди один, а Іванка працювала тут бухгалтером. Він намагався заробити грошей для сім’ї. Вони будували будинок, уже закінчили його. Уже все є і в будинку. Вони мріяли вже жити тут, в Україні, фактично тільки почали жити для себе”, – розповідає вона.

Читайте також  Рідні збирають кошти, щоб перевезти тіло українки, яка трагічно загинула в Італії. Оновлено: збір припинено. Всім слова подяки!

У родині дивуються з того, що сталося з Михайлом і Юрієм. Їхні тіла виявили в закритому холодильнику, де зберігаються фрукти. Щоб вони не зіпсувалися, туди запускають спеціальний газ, а кисню там немає.

“Як вони могли там закритися? Адже Міша давно працює на тому підприємстві. Він досвідчена людина, прекрасно знає ту технологію. До того ж він був дуже відповідальним, і він би ніколи туди не поліз. Кажуть, що, мовляв, вони пішли за яблуками. Але Міша досить заробляв, він міг просто там виписати ці яблука собі, а не лізти за ними”, – каже сестра.

Рідні не вірять, що Михайло міг полізти в холодильну камеру, знаючи про небезпеку

У Юрія теж залишилися сім’я і троє дітей. Рідні до кінця так і не знають, що саме з ним сталося на заробітках. На сторінці чоловіка в соцмережах є фото на тлі реклами агрофірми, в якій він працював разом із Михайлом.

Рідні не хочуть спілкуватися з журналістами. “Нам нічим уже не зарадиш, а тим більше Юрі. Люди їздять туди на заробітки, тому що їм потрібно годувати сім’ї. І я їздила, брата зараз поховаю і знову поїду, бо у мене діти, їх потрібно чимось годувати”, – написала сестра загиблого.

Юрій на заробітках

У Юрія теж залишилися маленькі діти

Українці нерідко гинуть на заробітках у країнах Європи. Одна з основних причин – нещасні випадки.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.