МОЗ планує виділити 60 мільйонів Івано-Франківській області на кисень

Міністерство охорони здоров’я підготувало рішення про виділення Івано-Франківській області 60 млн грн на проведення централізованого постачання кисню в медичних закладах регіону.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Фіртка.

“Ми зараз виділяємо, наприклад, на Івано-Франківську область 60 млн грн, у тому числі на кисень, перш за все на централізований кисень. Вони зараз проводять роботи, їм виділяються кошти. Я думаю, що завтра на засіданні уряду буде винесено рішення, ми підготували його”, – сказав Степанов.

Наразі 4 області в Україні віднесені до «червоної» зони епідемічної небезпеки: Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Житомирська область. «Червоний» рівень епіднебезпеки діє в Івано-Франківській області з 26 лютого. Станом на 15 березня, за даними МОЗ, рівень зайнятості ліжок з киснем в області становить 66,5%, рівень госпіталізацій при показнику 60 на 100 тисяч населення — 122,3.

Нагадаємо, у МОЗ назвали умову для нового локдауну. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що якщо 50-70% усіх областей опиняться в “червоній” зоні, уся країна піде на жорсткий карантин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.