У Франківську ритуальна служба залучила дві додаткові бригади для копання могил (ФОТО)

Станом на 16 березня, на міському кладовищі у Чукалівці, що поблизу Івано-Франківська, залишилося приблизно 0,8 гектара ділянок, підготовлених для поховань. Івано-Франківське КП «Міська ритуальна служба» залучило дві додаткові бригади для копання могил.


Про це повідомив на засіданні виконкому директор підприємства Андрій Хруник.

За його словами, всього протягом 2020 року на міському кладовищі в селі Чукалівка ритуальна служба провела 1507 поховань. У цю кількість входить 133 поховання людей, які померли від COVID-19. Для порівняння: у 2019 році на кладовищі у Чукалівці поховали 1314 людей, у 2018 – 1308, пише Курс.

“Червоними квадратами виділені ті ділянки, які вільні та підготовлені для захоронення. Зліва направо (на фото — ред.) сектор 152, де відбуваються поховання людей з коронавірусною хворобою, 153 пів сектора, починаючи від грудня 2020-го, ми вже захоронили. І два сектори ще вільні під поховання”, — каже Андрій Хруник.

За його словами, планували, що цього вистачить до кінця 2021-го року, але, якщо збережеться така тенденція як зараз, місця вистачить до вересня, інформує Суспільне.

З початку березня поховали 114 людей. Найбільше — 13 — було 15-го березня.

“Утворені дві додаткові бригади. Деколи хлопці працюють з п’ятої ранку”, — зазначає Хруник.

Андрій Хруник каже, що на сьогоднішній день місто забезпечене землею, в резерві 5,4 гектара, які можна використовувати під поховання. Цього мало б вистачити на чотири роки.

“Питання в тому, що ті ділянки неготові. Вище цих червоних квадратів (на фото — ред.) ліс, самосів, який потрібно повністю зрізати, корчувати, робити нарізки, планувати сектори, будувати дороги. Також необхідно облаштувати проїзд через водовідвідну канаву. Тільки тоді ми зможемо загнати техніку і приступити до робіт”, — розповідає директор підприємства.

Читайте також  "Бідні" франківці крадуть з вулиць квіти і ялинки

У КП також мають певні напрацювання з отримання ще 13-ти гектарів земель з Рибницького лісгоспу: “Якщо нам вдастьcя доопрацювати це питання, то це ще років на 10 буде”.

До слова, упродовж 2020-го року на міському кладовищі у Чукалівці проведено 1 507 поховань. Зокрема, 1 351 поховання — в могилах, шість — підпоховання урн з прахом в існуючі могили, поховали одного учасника АТО, 16 поховань невідомих та тих, хто не має рідних, а також 133 поховання хворих на COVID-19.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.