Прикарпатські пенсіонери-працівники зможуть отримувати “карантинну” допомогу по безробіттю

З 13 березня діє оновлений порядок надання «карантинної» допомоги по частковому безробіттю.

Завдяки новій постанові КМУ №191 пенсіонери (які є працівниками або ФОПами) отримають право на допомогу по частковому безробіттю, яка виплачується під час коронавірусного карантину. А ще оновлено форми документів, які подаватимуться до центру зайнятості. Ці зміни запрацювали з 13 березня, інформує “Галка” з посиланням на Департамент економічного розвитку, екології та енергозбереження Івано-Франківської міської ради.

2 березня на сайті Уряду з’явився текст Постанови №191 від 10.03.2021 р. Нею затверджено зміни до Порядку надання та повернення допомоги по частковому безробіттю № 306 (тобто, того Порядку, який регулює виплату такої допомоги під час коронавірусного карантину).

Пенсіонери теж отримають цю допомогу. З п. 3 Порядку №306 виключено обмеження щодо можливості отримання допомоги працівниками та ФОПами, які є пенсіонерами та отримають державну пенсію. Таким чином з дати набрання чинності Постанови №191 у ФОПів-пенсіонерів та працівників-пенсіонерів з’явиться можливість отримання цієї допомоги.

“Зверніть увагу! ФОПам-пенсіонерам допомога буде надаватися з розрахунку двох третин розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом. Це передбачено нормою п. 4 Порядку №306”, – йдеться у дописі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.