Вечірній випуск ТСН: поліція нарешті оприлюднила, що відбулося насправді і якими були останні хвилини життя 7 річної дівчинки

У селі Щасливе Херсонської області у четвер, 11 березня, знайшли вбитою 7-річну Марійку Борисову. Дівчинка зникла 7 березня, її шукали чотири доби, проте знайти живою дитину не вдалось. Її тіло виявили у  мішку в старому напівзруйнованому сараї (щоб переглянути відео доскрольте до кінця)
Водночас волонтери неодноразово прочісували цю територію, а тому є підозри, що тіло дівчинки могли підкинути.

Маленька жителька села Щасливе Олешківського району зникла увечері 7 березня, коли гралася надворі. Відсутність доньки помітила мати. Спочатку вона сама шукала дитину, а за кілька годин родичі Марійки викликали поліцію. Долучилися до пошуків також волонтери, нацгвардійці та рятувальники, які перевіряли закинуті приміщення, вигрібні ями та комунікації. У пошуках використовували квадрокоптери та тепловізори.

Місцеві жителі розповідали, що востаннє дівчинку бачили увечері 7 березня на автобусній зупинці. Діти, що гралися з нею, розповіли, що Марійка дуже хотіла зустріти тата з роботи, бо чекала від нього подарунка до 8 Березня. Вона бігала на автобусну зупинку, що недалеко від будинку. В цей час через село проходило два рейсових автобуси. Водіїв опитали, дівчинки вони не бачили. Селяни припускали, що її могли викрасти машиною.

Під час пошуків службовий собака взяв слід дитини, але біля автобусної зупинки слід загубився. Правоохоронці підозрювали, що Марія могла сісти в авто чи маршрутку.

Перевіряли родичів на поліграфі Щоб розшукати дитину, слідчі навіть застосували поліграф. Також волонтери та слідчі прочесали територію у радіусі 50 кілометрів

“Деяких мешканців села та близьких родичів допитано із застосування поліграфу. Крім того, відпрацьовується місцевість, а саме, найближчі населені пункти, а також прочісуються лісосмуги та найближчі поля, розташовані в радіусі 40 та 50 кілометрів із застосування квадрокоптера, а також із застосування тепловізору”, – розповідають в поліції.

Читайте також  Українську "мать-героїню" затримали в Грузії: торгувала власними дітьми

Слідчі відпрацьовували усі версії, шукали і в селі, і поза ним. Кілька разів перевірили Північно-Кримський канал, що проходить неподалік села, в радіусі 40 кілометрів. Для глибоких місць залучили катер з ехолотом. Проте дитини ніде не було.

Що відомо про родину Марійки Борисової Родина дівчинки стоїть на обліку як така, що потрапила в складні життєві обставини. Марійка з 10-річним братом живуть з мамою. Мама з татом розлучені. Батько живе окремо. Коли чоловік приїхав з роботи, його доньку вже шукали.

“Мати перебивається тимчасовими заробітками: копає городи, садить картоплю, овочі, потім викопує. Батько Маші також на тимчасових підробітках. Колись тут був колгосп-мільйонер, а зараз уже село збідніло, хто міг – поїхав, залишилися такі ось люди. Але я б не сказав, що мати за дітьми не дивилася. І Маша, і її брат ходять у школу, чисті, акуратні, не голодують”, – сказав у коментарі OBOZREVATEL житель Щасливого Микола.

Тіло дівчинки знайшли 11 березня у напівзруйнованому сараї у селі Щасливе, де і мешкала дитина.

Односелець Марійки, як тільки побачив у споруді міцно зав’язаний білий поліетиленовий мішок, якого раніше там не було, – викликав поліцію.

Коли правоохоронці розкрили його – побачили тіло дівчинки. Уже відомо – дитину задушили. Також не відкидають, що дівчинку зґвалтували – остаточно це має підтвердити експертиза.

“Смерть настала внаслідок механічної асфіксії. Окрім цього, на тілі дівчинки виявлені також тілесні ушкодження в області статевих органах, що може свідчити про зґвалтування”, – сказав начальник поліції Херсонської області Олександр Прокудін.

Марійка була у тому ж одязі, у якому її бачили востаннє. Оскільки територію села і навколо нього перевірили кілька разів, сарай, де виявили тіло, також оглядали. Тож, припускають слідчі, тіло вбитої дівчинки десь переховували, а потім підкинули.

Читайте також  Двоє дорослих чоловіків згвaлтувaли 9-річну дитину

У поліції перекваліфікували справу про зникнення Марії Борисової на п. 2 ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу України, а саме – умисне вбивство малолітньої дитини.

Відомо, що правоохоронці розглядають кілька версій зникнення дівчинки:

дитина могла сама піти з дому; стосовно дівчинки могли вчинити злочин у селі; її могли викрасти із зупинки. “Попередньо, смерть настала від механічної асфіксії, або удушення. Виявлені тілесні ушкодження, що може свідчити про те, що малолітня стала жертвою статевого злочину”, – розповів начальник слідчого управління ГУНП у Херсонській області Микола Вербицький.

Убивцю Марії Борисової шукають у рідному селі Вбивцю 7-річної Марійки Борисової шукають у її рідному селі в Херсонській області. Поліція допитує підозрюваних, декого повторно. Є інформація, що серед них і близькі друзі родини. Утім, до затримання у поліції жодних коментарів не дають і деталей не розголошують.

Мішок з тілом, уже після завершення активних пошуків, хтось підкинув у недобудований сарай біля стихійного смітника. Про підозрілу річ заявив місцевий житель, який пояснив поліції, що прийшов туди обрізати виноград. Поліція й виявила у мішку тіло Марії Борисової, яку чотири доби розшукували у селі і довкола.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.