Пенсії зростуть до 7 тис. Грн. У Кабміні розробили нову систему

За новою системою пенсії будуть переходити у спадок

Сьогодні, 9 березня, на нараді під головуванням президента Володимира Зеленського обговорили освіту ефективної системи накопичувального пенсійного забезпечення для всіх громадян, реформування сфери соціального страхування, встановлення реального прожиткового мінімуму відповідно до потреб людини. Про це повідомляє прес-служба президента.

«Україна повинна стати країною, де зручно і затишно усім. Старше покоління повинно бути забезпечено гідними пенсіями. Ми повинні допомагати малозабезпеченим і соціально, і мотивувати їх до офіційного працевлаштування », – підкреслив Зеленський.

Міністр соціальної політики Марина Лазебная зазначила, що в підході до пенсійного забезпечення потрібно, перш за все, змінити філософію, щоб не тільки держава забезпечувала людини, але і громадянин накопичував собі на пенсію.

Міністр розробила систему, по якій не передбачається зростання дефіциту пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити в 1,5-3 рази.

«Середня пенсія зросте з 3,5 тис. До 7 тис. Грн. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходити у спадок. Добре, якщо у людини, нарешті, з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат », – сказала Лазебная.

Також вона зазначила, що її відомство активно працює з Міністерством цифровий трансформації над впровадженням електронних сервісів в соціальній сфері – 125 послуг можна буде отримати онлайн.

Нагадаємо, що в Україні з 1 березня 2021 року перерахували мінімальну пенсію для тих, хто виконав вимоги щодо стажу, на 100 грн. Пенсіонери, які мають 30 років стажу (для жінок) і 35 років стажу (для чоловіків), до 1 березня 2021 року отримували гарантований розмір пенсії 2 100 грн (або більше), а з 1 березня цього року їх виплата не може бути менше 2 200 грн.

Читайте також  Франківчани скаржаться на водія, який миє автобус на вокзалі. ВІДЕО

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.