14-річного борця до смерті побили за відмову програти курсанту МВС і покинули помирати на вулиці (ВІДЕО)

14-річного борця до смерті побили за відмову програти курсанту МВС і покинули помирати на вулиці

У Туркменістані 14-річний дзюдоїст Сулейман Турсунбай відмовився програти курсанту МВС Туркменістану на змаганнях. Після перемоги він був викрадений невідомими, забитий до смерті і кинутий вмирати на вулиці, повідомляє незалежний ресурс Turkmen.news. Батьки загиблого підлітка записали звернення до президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедову і вимагають покарати винних.

“Нашого сина побила група людей, до нього неможливо було доторкнутися, він говорив, що у нього болить все тіло, – кажуть в відео батьки Сулеймана. – Вони перетворили його печінку в місиво, у нього був тріснуть череп”.

“Наш син мріяв підняти прапор Туркменістану в Америці, ставши чемпіоном, він говорив, що йому потім потисне руку сам президент Туркменістану, – каже мама Сулеймана. – Я вимагаю справедливості і покарання винних по всій строгості закону!”

За даними журналістів, Турсунбай – уродженець села Ак-гала Куняургенчского району Дашогузської області. Після закінчення шостого класу він був прийнятий в спортивний інтернат олімпійського резерву, де готують спортсменів з вільної боротьби, дзюдо, важкої атлетики, футболу та інших видів спорту. Трагедія сталася на початку лютого на турнірі в Бахарденська районі Ахалського області. Перед фінальною сутичкою на турнірі Сулейману сказали, щоб він програв супернику, курсанту МВС. Але хлопець відмовився це зробити і став чемпіоном у своїй ваговій категорії.

Відразу після змагань невідомі молоді люди спортивної статури напали на тренера і жорстоко його побили, а Сулеймана відвезли в невідомому напрямку. Підлітка жорстоко побили і кинули на вулиці помирати. Його виявили випадкові перехожі, які викликали швидку допомогу. Турсунбаева доставили в одну з лікарень Ашхабада, але там лікарі відмовили у допомозі підлітку і сказали везти його в лікарню за місцем проживання, за 500 з гаком кілометрів. Спортсмена доставили в районну лікарню в Куня-Ургенче, але там він помер через кілька днів.

Читайте також  Малюк на третьому місяці життя сказав мамі: «Я люблю тебе» (відео)

Після публікації матеріалу про Турсунбаеве редакція Turkmen.news отримала анонімне повідомлення, що суперником юнаки нібито був родич дружини Сердара Бердимухамедова, сина глави держави. Однак журналісти підкреслюють, що не можуть підтвердити цю інформацію.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.