На Франківщині запроваджують дистанційне навчання

На засіданні обласної комісії з епідемічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення через зростання захворюваності на коронавірус зупинити навчальний процес для учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, середніх професійних і вищих навчальних закладів.

Невідкладно запровадити карантин, зачитав текст рішення начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький.

Навчання зупиняють з 15 лютого до 1 березня. Це значить, що всіх перелічених категорій учнів і студентів запроваджується дистанційне навчання, уточнили в ОДА. Далі – за ситуацією із захворюваністю на коронавірус в області.

У разі збільшення хворих у дитячих садках чи в молодшій школі рішення про закриття приймають органи місцевого самоврядування.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив, що область вже перейшла межу перевищення епідпорогу щодо стану захворюваності населення області на грип та ГРВІ.

“Маємо перевищення епідпорогу на 20%”, – сказав він.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ірина Кобецька додала, що з понад 2 тисяч пацієнтів у лікарнях області половина – на кисневій терапії.

Заповненість лікарень – майже 67%, реанімацій – 63%.

Середня госпіталізація в останні дні – від 190 до 240 хворих в день.

Найбільше хворих поступає у всі лікарні Івано-Франківська та Богородчанського району.

Також своїм рішенням комісія доручила Департаменту охорони здоров”я ОДА розгорнути додаткові ліжка для хворих на коронавірус у стаціонарах – в тих районах, де реєструється високий рівень захворюваності на ГРВІ, в т.ч. коронавірус, і грип.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.