Киянка врятувала чоловіка, якого отруїли і кинули в сніг помирати: історія простого подвигу

Жінкою, яка знайшла в Голосіївському районі Києва людину в критичному стані і зробила все для її порятунку, виявилася 38-річна мама двох дітей Марина Лінник. Чоловік провів усю ніч без тями в снігу. Якби не вчасно надана допомога, він міг померти – як і його друг, також отруєний таксистом.

Чорний Audi чекав біля ресторану.

40-річний чоловік разом зі своїм 52-річним колегою зустрілися в ресторані на Подолі. Добре відпочили, а потім вийшли із закладу і сіли в припаркований біля входу чорний Audi Q5.

В автомобілі таксист пригостив пасажирів кавою, в яку було підмішано психотропну речовину. За раніше озвученою інформацією, водій забрав у чоловіків цінні речі.

Одного пасажира близько 9 години ранку в Голосіївському районі знайшла Марина Лінник. Він провів усю ніч на вулиці, був уже в тяжкому стані. Другого чоловіка виявили вже наступного дня – замерз у снігу…

Пересилила страх, коли зрозуміла: людина в біді
У той день Марина відвезла своїх дітей у садок і школу й поверталася додому. Оскільки на Столичному шосе був затор через снігопад, жінка поїхала об’їзною дорогою, ґрунтовою.

“В якийсь момент на узбіччі я побачила людину на колінах із піднятими руками. Спочатку злякалася: зупинила авто, закрилася в ньому і подзвонила своєму чоловікові. Пояснила ситуацію і попросила терміново приїхати. Ну не могла ж кинути людину – я вже розглянула, що у нього розбита голова і руки в крові”, – розповіла Марина.

Жінка озирнулася – поблизу нікого не було, відчинила двері і стала розмовляти з чоловіком.

“Він ледве-ледве розмовляв, плутався у словах, увесь у крові й руки обморожені. Не був п’яним, але очі дуже дивні. Я зрозуміла, що чоловік потрапив у біду, мені жодної шкоди не завдасть. І тоді я вийшла на вулицю”, – пояснила жінка.

Читайте також  Її мама подалася за кордон, щоби фінансово допомогти дочці, спогади, зранені болем втрати, вкотре навертаються до неї

Швидка допомога приїхала через півтори години
За словами жінки, вона відразу ж подзвонила у швидку і сказала, що замерзає людина. У цей момент побачила, що їде сусідка (теж Марина) за своїм працівником, і зупинила її. Сусідка відразу ж вирушила за гарячою водою.

“У цей час приїхав мій чоловік і ми стали гріти Діму (потерпілого. – Ред.), розвели поруч багаття. Сусідка приїхала зі своїм працівником, привезла шапку, ковдри і почала поїти людину теплою водою”, – поділилася Марина Лінник.

Жінка каже, що вони виконували всі рекомендації диспетчерів “103”, з якими постійно були на зв’язку. Справа в тому, що через дорожній колапс у Києві швидка допомога приїхала приблизно через півтори години.

“Вранці місто стояло через снігопад, а швидка застрягла в заторі на вул. Академіка Заболотного. Але диспетчери – великі молодці, розповіли, як допомогти потерпілому чоловікові”, – пояснила Марина Лінник.

Було так погано, що спочатку не впізнав дружину
Марина Лінник каже, що Дмитро періодично непритомнів, погано пам’ятав, що сталося напередодні. Але сказав, що живе на Позняках, і зміг назвати номер телефону дружини. Після того, як їй додзвонилися, вона звернулася до друзів чоловіка – і ті змогли швидко приїхати.

“Дружина Дмитра мені потім передзвонила, і ми поговорили. Вона поїхала відразу в лікарню, куди на швидкій уже везли її чоловіка. Він був у поганому стані, спочатку навіть не впізнав дружину. Шкода, що так усе сталося на рівному місці…” – розповіла киянка.

“Я не героїня!”
Найбільше, каже Марина, її мучить те, що вона не змогла знайти другого пасажира таксі. Можливо, й урятувати.

“Інформація про другу людину, яка могла постраждати, була неточною, але я все одно вирішила перевірити. Оскільки живу неподалік, то взяла собаку і повернулася на місце, де перед цим знайшла Дмитра. Походила навколо, подивилася. Але нікого не побачила. Все було засипано снігом. А через добу стало відомо, що його знайшли зовсім поруч, уже замерзлим”, – розповіла Марина.

Читайте також  У Франківську патрульні знайшли у водія наркотики

Жінка дуже просила не називати її героїнею або рятівницею, тому що будь-яка нормальна людина на її місці зробила би те саме. До того ж протриматися потерпілому до приїзду швидкої допомагала не тільки вона, а й її чоловік, і сусіди, і друзі постраждалого, які під’їхали.

Однак і лікарі, і поліцейські розповіли журналістам OBOZREVATEL: якби жінка проїхала повз, людина б із великою часткою ймовірності померла. І те, що на рахунку Марини Лінник є врятоване життя, – безсумнівно.

Небайдужість і чуйність – те, без чого нам ніяк не можна. І якщо ви побачите лежачу на вулиці людину, не варто відмахуватися: мовляв, пияк. Кожен із нас може опинитися в смертельно небезпечній ситуації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.