На Прикарпатті оштрафували чоловіка, який працював на масштабній наркоплантації

Косівський районний суд виніс вирок одному з працівників масштабної наркотичної плантації.

Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише Фіртка.

Суд встановив, що у червні 2019 року чоловік незаконно сіяв та вирощував коноплі, в кількості 50 (п’ятдесят) і більше рослин, вчиняла це за попередньою змовою група осіб.

Вони організували тепличний комплекс по вирощуванню овочевих культур загальною площею 40 000 м2, орендувавши землю у ППФ “Явсон”. За день обвинувачений отримував 1000 гривень зарплати.

“Щоденно, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно-небезпечні наслідки свого протиправного діяння, брав участь у вирощуванні нарковмісних рослин конопель на території орендованого організатором тепличного комплексу ППФ «Явсон»”, – йдеться у рішенні суду.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю та пояснив, що він не був обізнаний в злочинному плані та не знав про вирощування наркотичного засобу. А через важке матеріальне становище змушений був працювати. У вчиненому щиро розкаявся та просив суворо не карати.

Чоловіка визнали винним та призначити йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у вигляді штрафу – шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 грн.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.