Депутатський запит Мстислава Тараса щодо перевиконання міського бюджету на 230 млн гривень вивів з рівноваги мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа (текст запиту)

На сесії Івано-Франківської міської ради міський голова Руслан Марцінків дуже емоційно відреагував на депутатський запит Мстислава Тараса. Спочатку Марцінків намагався позбавити депутата  слова, вимагаючи виключити мікрофон. Після того, як запит був таки зачитаний, міський голова закликав не голосувати за такий запит. Це чи не перший запит, який не підтримала міськрада нового скликання.

taras

Мстислав Тарас прокоментував :

В своєму запиті я оприлюднив суму перевиконання міського бюджету Івано-Франківська в сумі 232 мільйони гривень. Інформацію про перевиконання бюджету я отримав в бюджетному комітеті обласної ради. Відомо, що міський голова та чиновники міськвиконкому днями оприлюднили, що нібито перевиконання бюджету складає лише 50 мільйонів гривень. Але ця інформація лише за перший квартал поточного року. Щоправда і вона применшена – тоді перевиконання склало по всіх фондах 68 млн гривень. Я озвучив реальне перевиконання за дев’ять місяців, яке міською владою чомусь приховується і спотворюється. Очевидно, що є складність в поясненнях – куди саме пішли ці величезні кошти…

 

В звязку з поведінокю мера, я буду офіційно звертатися до комісії облради з питань бюджету. І якщо інформація щодо перевиконання бюджету і 232 мільйони підтвердиться, про що в мене немає сумнівів, то не виключаю що буду звертатися до суду, оскільки мер піблічно на сесії нгазвав мене брехуном“, – розповідає Мстислав Тарас.

Подаємо повний текст депутатського запиту до міського голови, який вивів з рівноваги Руслана Марцінківа:

За інформацією фракції  «Українського об’єднання патріотів-УКРОП» в Івано-Франківській міській раді фактичне перевиконання бюджету міста Івано-Франківська за перші дев’ять місяців 2016 року (завдяки децентралізації бюджетних надходжень) складає 232 мільйони 286 тисяч гривень, а саме:

—  за загальним фондом – 199 мільйонів 73 тисячі 100 гривень,

—  за спеціальним фондом – 33 мільйони 212 тисяч 900 гривень.

В зв’язку з наведеним вище прошу повідомити:

1) Скільки з коштів перевиконання бюджету вже зарезервовано, як ви це обіцяли на квітневій сесії Івано-Франківської міської ради, на будівництво нового моста в Пасічну?

2) Чи планує міська влада за рахунок коштів виділити 9 мільйонів гривень для фінансування харчування школярів молодших класів в школах міста Івано-Франківська, як це робиться в багатьох містах України?

3) Чи планує міська влада за рахунок коштів перевиконання міського бюджету встановитинадбавки до зарплат працівників закладів освіти та інших працівників бюджетної сфери, як це робиться в багатьох містах України?

4) На що саме і якими рішеннями розподілені кошти в сумі 232 мільйони 286 тисяч гривень перевиконання міського бюджету за перші дев’ять місяців 2016 року?

Читайте також  Водія, в якого відібрали права, увосьме зловили п'яним за кермом

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.