З’явилися моторошні подробиці смерті породіллі в Івано-Франківську (відео)

Родичі Наталії впевнені, що її можна було врятувати, якби медики не виявили кричущу некомпетентність.

Мешканка Івано-Франківська, яка 6 жовтня померла в перинатальному центрі, до пологів була цілком здоровою.

Родичі 27-річної Наталії Цуцяк вважають, що причиною трагедії могло стати неналежне виконання медичними працівниками своїх обов’язків.

Про це повідомив чоловік покійної породіллі Любомир Цуцяк під час прес-конференції. Любомир був присутній на пологах весь час — від початку і до кінця. Каже, що має певні сумніви щодо рішень медичних працівників, адже “привіз у пологовий будинок здорову дружину…”.

“Я не фахівець, але у мене є підозри. Вона педант за життя і дотримувалася всіх рекомендацій, приписів протягом вагітності, робила в термін контрольні УЗД. Дуже ретельно і відповідально ставилася до вагітності”, — розповів чоловік, додавши: показники були в нормі протягом усього спостереження.

Любомир зізнався, що боявся природних пологів і намагався умовити дружину зробити кесарів розтин. І Наталя не захотіла, прислухавшись до рекомендацій лікаря.

Дату пологів призначили на 23 вересня, проте жінка народила тільки 6 жовтня — на 42 тижні вагітності. Напередодні, розповів чоловік, кілька разів зверталися до лікарів з проханням зробити кесарів, але щоразу отримували відмову. Мовляв, пологи природним шляхом пройдуть легко.

Вранці 6 жовтня Наталя поскаржилась на нудоту, а ближче до пологів у неї піднялася температура. Укол від температури не дав ніякого результату. Медики зробили кілька спінальних анестезій.

“І тут під час одного з обстежень я почув фразу про те, що зелені води, брудні, треба щось швидко робити”, — розповів Любомир.

Після ще однієї спінальної анестезії лікарі попросили чоловіка покинути пологову залу. А коли жінка народила, у неї різко погіршилося самопочуття.

Читайте також  Небезпечна дистанція: ранок у Франківську розпочався із двох ДТП

“Коли я зайшла до моєї доньки, вона вся була синя і в кисневій масці, очі йшли на лоб і закочувалися. Дитина скаржилася, що їй холодно. Її накрили ковдрами, щоб зігріти, а коли відкрили й провели рукою по животу, цівкою пішла кров”, — повідомила мама породіллі Оксана.

За словами Оксани, екстрена бригада зібралася тільки після того, як родичі забили на сполох. Тоді Наталку забрали в операційну.

“Лікар з операційної бригади повідомила, що стан тяжкий, нирки не запускаються. І тут ми чуємо, що кричать про те, що треба дефібрилятор…”, — згадують родичі.

Потім лікарі повідомили, що врятувати молоду породіллю не змогли. “Ми хотіли викликати поліцію, але медики заспокоювали, що самі повідомлять о 8 ранку… Лікарі не повідомляли поліції до 15 години наступного дня, 7 жовтня!” — розповів батько Любомира.

Родичі Наталії впевнені, що її можна було врятувати, якби медики не виявили кричущу некомпетентність.

“У нас XXI століття, як не можна врятувати від кровотечі? І як можна було довести до такого стану?” — не можуть зрозуміти рідні померлої.

 

 

РЕКЛАМА:

Джерело.