У МОЗ розповіли, чи будуть вчитися дистанційно учні початкової школи до кінця локдауну

“Якщо наступного понеділка учні молодших класів повернуться у школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину. На це є низка причин”.


Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у п’ятницю, 15 січня.

“Період дії посиленого карантину в Україні збігається з завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят. Багатьом з вас відомо, що діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей”, — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Також Степанов зазначив, що діти можуть “принести” інфекцію зі школи до членів своєї родини. Зокрема, і до тих, які знаходяться у зоні ризику (таку ситуацію ми вже спостерігали у країнах ЄС).

“Я розумію батьків та вчителів — усі надто втомилися від обмежувальних заходів. Але маємо ще трохи набратися терпіння. Карантин триватиме до 24 січня, результатом його дотримання стане спроможна витримувати подальше навантаження медична система”, – повідомив глава МОЗ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.