Держава пообіцяла допомогу для батьків: куди звертатися, якщо ні з ким залишити дитину

Муніципальна няня є урядовим проектом з підтримки молодих батьків. Держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років.

У Міністерстві соцполітики зазначають, що компенсація на няню не замінює інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо за бажанням батьків, – передає Znaj.ua.

Документи на отримання компенсації необхідно особисто надати за місцем проживання у відділі соцзахисту.

Зазначається, що компенсація послуги “муніципальна няня” надається у разі, коли один або обидва з батьків або опікунів не зайняті і є особами з інвалідністю 1 або 2 групи.

Компенсація не передбачена батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками або отримують грошове забезпечення згідно із законодавством.

Відповідно до порядку одержувачами послуги “муніципальна няня “є батьки (усиновителі), опікуни дитини, і кожен одержувач повинен підтвердити свою зайнятість (копія трудової книжки одержувача послуги”муніципальна няня”).

Щодо осіб, які належать до зайнятого населення: зазначаємо, що згідно пункту 7) статті 1 Закону України „Про зайнятість населення ” (далі – Закон) зайнятість – не заборонена законодавством діяльність осіб, пов’язана із задоволенням їх особистих і суспільних потреб з метою отримання доходу (заробітної плати) у грошовій або іншій формі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.