Отримав щеплення і помер: вакцина Pfizer потрапила в скандал

Після початку вакцинації від коронавірусу в Швейцарії померла людина похилого віку, якій ввели препарат, розроблений Pfizer/BioNTech.

Про це повідомляє Reuters.

Стать загиблого або загиблої не вказується, проте відомо йому чи їй був 91 рік, а також він або вона страждав (-ла) на декілька захворювань вже до прийому вакцини. Скільки часу минуло між ін’єкцією і смертю, також не уточнюється.

Однак швейцарський фармрегулятор swissmedic заявив, що “зв’язок між смертю і вакциною від COVID-19 вкрай малоймовірний”. До того ж, у свідоцтві про смерть померлого або померлої була вказана “природна причина смерті”.

Нагадаємо, що Швейцарія схвалила застосування вакцини Pfizer/BioNTech і вже отримала 107 тис. доз препарату, які призначені для представників груп ризику – людей похилого віку, з хронічними захворюваннями і представників “критичних” професій. З початку 2021 року влада розраховує отримувати по 250 тис. доз ліків щомісяця.

 

У Pfizer висловили свої співчуття родині загиблого, проте зазначили, що “серйозні побічні ефекти, в тому числі смерті, не пов’язані з вакциною, ймовірно, відбуватимуться з такою ж частотою, як і серед людей похилого віку та осіб з групи ризику загалом”.

Нагадаємо, що станом на 30 грудня в Швейцарії офіційно зареєстрували майже 448 тис. випадків COVID-19, з яких понад 7,5 тис. призвели до смертельного результату. Крім того, нещодавно в цій країні виявили два мутованих штами коронавірусу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.