Породілля підробила документи і віддала новонароджену дитину для жебракування

Жінка віддала немовля іншій, підробивши документи у пологовому будинку.
У Кривому Розі 39-річна жінка віддала іншій свою новонароджену дитину для жебракування. Таким чином породілля хотіла позбутися дитини, натомість інша жінка планувала за її допомогою заробляти.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції Дніпропетровської області.

До правоохоронців Дніпропетровської області звернулися працівники соціального центру. Вони розповіли, що під час звернення до них жінки, яка не мала постійного місця проживання і намагалася оформити документи на соціальні виплати, вони виявили ряд неточностей у її документах.

Правоохоронці перевірили цей факт і з’ясували, що 38-річна жінка не є матір’ю дитини. Їй немовля віддала справжня матір новонародженої дівчинки. Під час вагітності вона вирішила не залишати дитину, а щоб уникнути проблем із законною реєстрацією немовляти, вона використала для оформлення у пологовий будинок анкетні дані своєї спільниці.

“З фальшивим документом вагітну доправили до пологового будинку, де 10 травня 2019 року вона народила дівчинку. Наступного дня жінка залишила медичний заклад та за домовленістю одразу передала немовля спільниці, прізвище якої відповідно до підробленого документа мала дитина”, – розповіли у поліції.

Поліцейські опитали десятки свідків, провели судово-біологічні експертизи та отримали докази незаконної передачі дитини.

“В ході розслідування з’ясувалося, що рідна матір дівчинки – громадянка Молдови, раніше судима в Україні за крадіжки, грабежі та зберігання наркотиків. На території нашої держави вона проживала без реєстрації. Крім дівчинки, має ще трьох дітей – 4-х, 10 та 19 років”, – розповіли у пресслужбі поліції.

Обох фігуранток цієї справи затримано. За торгівлю дитиною підозрюваним загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Дитина перебуває у будинку дитину у Кропивницькому.

Читайте також  Повідомила, що в наручниках: знайшли труп загадково зниклої молодої матері

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.