У МОЗ попередили про ризик інфікування новим штамом коронавірусу на новорічні свята

В Україні зберігається висока захворюваність на коронавірус, а нова мутація збільшує ймовірність його поширення саме серед домашнього оточення.

А тому у зв’язку з пандемією Новий рік-2021 важливо зустріти безпечно й відповідально стосовно близьких та рідних. Про це головний державний санітарний лікар країни Віктор Ляшко написав у своєму Facebook.

Ляшко зауважив, що нинішній рік видався вкрай непростим, але він згуртував Україну у протистоянні пандемії коронавірусу. Головний завданням у прийдешньому році українців, за словами Ляшка, має бути дотримання здорового способу життя, щоб недуги пройшли повз.

“На жаль, пандемія не відступає… Традиційно, новорічні свята – це час зустрічі з рідними та друзями. Але цього року дуже важливо відсвяткувати не лише весело, а й безпечно”, – висловився Ляшко.

Так, головний санітарний лікар наголосив, що у жодному разі не можна запрошувати гостей і брати участь у вечірках, якщо: є діагноз COVID-19 у Вас або члена Вашої сім’ї, є симптоми респіраторної хвороби, очікуєте результати аналізів на коронавірус, був контакт з хворим на COVID-19.

Для того, щоб зменшити ризики інфікування коронавірусу, Ляшко радить гостям одягати маски і дотримуватися соціальної дистанції. Крім того, перед тим, як запрошувати когось на святкування слід уточнити, чи не має людина симптомів коронавірусу, чи не було контакту з хворим.

“І якщо хоч щось з цього наявне, будь ласка, будьте розумними, перенесіть цю зустріч та святкування в онлайн. Будьте завбачливими, святкуйте безпечно”, – закликав Ляшко.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України розповів, чому локдаун запровадять наступного дня після Різдва, і припустив, що після новорічних свят може відбутися сплеск хворих на коронавірус.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.