У лікарні рідні хворого коронавірусом пацієнта знайшли його мертвим у вбиральні. Рідні в розпачі

74-річного чоловіка привезли в інфекційне відділення ввечері 23 грудня з діагнозом коронавірус, а вранці він зник зі своєї палати.

У лікарні Бердичева хворий коронавірусом пацієнт помер у туалеті інфекційного відділення, де його виявили рідні, повідомляють Патріоти України.

Дочка загиблого пацієнта Людмила Полякова розповіла, що в своїй останній телефонній розмові з нею батько говорив, що йому було вже трохи легше дихати. 74-річного чоловіка привезли в інфекційне відділення ввечері 23 грудня з діагнозом коронавірус, а вранці він зник зі своєї палати.

Син загиблого Роман Курило згадує, що на питання про те, де його батько, медперсонал відповів, що його, мабуть, перевели. На зауваження Романа про те, що його не могли перевести, оскільки речі хворого лежали в палаті, йому заявили, що він може йти шукати батька.

Обурені родичі зазначили, що знайшли чоловіка в туалеті медзакладу мертвим, медики реанімувати його не змогли.

“Людина у важкому стані. Не знають, куди поділася їхня людина. Що це за ставлення? Ви привезли самі, сказали, що це важко хвора людина і ви сьогодні з ранку не знаєте, де він? Це просто не по-людськи”, – підкреслила Людмила.

У лікарні не бачать своєї провини в тому, що трапилося і кажуть, що попереджали пацієнта про те, що вставати йому не можна через те, що його привезли у важкому стані. Діагноз коронавірус ускладнював супутній цукровий діабет.

Лікар-анастезіолог Сергій Подоляк пояснив, що розуміє, що у людей горе, але щоб такого не відбувалося, практично у кожного хворого повинна бути медсестра. Він додав, що не завжди є можливість щось зробити, тому що пацієнт міг померти і в ліжку.

Читайте також  В Івано-Франківську помер суддя Господарського суду

Директор бердичівської міської лікарні Лариса Бабікова також упевнена, що не можна сказати, що за пацієнтом недогледіли. Вона додала, що тяжкохворі коронавірусом пацієнти повинні лежати не встаючи і дихати киснем.

Родичі загиблого написали в поліцію заяву. Вони зазначили, що батька не повернуть, але можуть врятувати інших людей, до яких не будуть проявляти недбалість. Людмила також запевнила, що батько не встав би з ліжка, якби його попередили про небезпеку. Вона впевнена, що медсестра повинна кожні півгодини приходити до хворих і перевіряти, чи все з ними в порядку.

Зараз у лікарні проводить службове розслідування управління охорони здоров’я. Перевіряється історія хвороби загиблого. Чергову медсестру на час розслідування перевели з інфекційного відділення лікарні до іншого.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.