“33 роки рятував дітей”, від коронавірусу помер головий дитячий анестезіолог

Після довготривалої боротьби із ускладненнями внаслідок інфікування коронавірусом помер, головний дитячий анестезіолог Хмельницького Ярослав Гейващук.

Про це у Facebook повідомляє однокурсник померлого, начальник відділу Буковинського державного медичного університету Олександр Мельничук.

“У Хмельницькому від ускладнень COVID-19 помер завідувач реанімацією міської дитячої лікарні. Серце 57-річного медика, нашого колеги перестало битися сьогодні, 24 грудня”

Повідомляється, що помер Ярослав Гейващук у Хмельницькій інфекційній лікарні після тривалого лікування. Тяжкі ускладнення його стану здоров’я спричинило захворювання на COVID-19.

“Неможливо усвідомити, що людина, яка так любила життя, дітей, своє життєве покликання, вже не з нами. Світлий образ Ярослава Миколайовича, лікаря, мудрого колеги, люблячого чоловіка, батька, дідуся, друга, наставника зараз особливо близький.

Кожен, хто знав Ярослава Миколайовича, чиї перехрещувалися життєві і професійні дороги, може сказати – якої доброти і душевної сили була ця людина.

Тридцять три роки, які він віддав самовідданій праці для пацієнтів Хмельницької міської дитячої лікарні, це тисячі вислуханих дитячих сердець, анестезіологічних забезпечень хірургічних втручань, успішних і неуспішних реанімаційних заходів, вилікуваних від важких хвороб, просто вирятуваних від смерті дітей.

Скільки згорьованих матерів дивилися в його добрі очі, сподівалися на його мудрий розум, вмілі руки і отримували порятунок через його знання, працю, людську доброту. Скількох колег він, Гейващук Ярослав Миколайович, навчив любити цю важку працю, щоденно вчитися і любити, дуже любити дітей.

Двадцять два роки Ярослав Миколайович був завідувачем відділення анестезіології та інтенсивної терапії Хмельницької міської дитячої лікарні, керував великим колективом небайдужих людей, які самовіддано працювали, як він, і надзвичайно його поважали. Незмінно виважений, розсудливий, жодного разу не підвищуючи голос, швидко орієнтуючись в складних ситуаціях, він керував лікувальним процесом, рятуючи маленькі життя.

Читайте також  Поклав життя за Україну: на війні загuнyв голова Івано-Франківського “Пласту” Назар Лугарєв

Світла і добра пам’ять про видатного мудрого лікаря, великого життєлюба, колегу, друга Гейващука Ярослава Миколайовича буде завжди з нами.

Прощання з Ярославом Миколайовичем в суботу о 12.00 в ритуальній залі ХОЛ (патологоанатомічний центр).

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.