У Франківську відкрили виставку тварин льодовикового періоду (ФОТО/ВІДЕО)

В Івано-Франківську відкрилася перша в Україні виставка тварин льодовикового періоду “Ice Park”. ЇЇ розташували у середмісті Івано-Франківська – у Палаці Потоцьких.

 

Про це повідомляє Суспільне Карпати, пише Фіртка.

За словами організатора Віталія Кіндрата, відвідувачі можуть оглянути 20 тварин, які рухаються та видають різні звуки.

Чотирирічний Володя прийшов на виставку з дідусем. Володимир Стінитович розповідає, що його онук дуже любить мультики про динозаврів та різноманітних тварин. Тож привів дитину подивитися, як вони виглядають.

“Враження дуже гарні, емоційні такі. Дуже мені сподобалося, більш натурально тварини зображені. Я привів свого онука, бо він дивиться мультики постійно. Щоб він подивився наживо, який світ тварин, як вони виглядають насправді”, – каже Володимир Стінитович.

Десятирічний Святослав Ушпіт прийшов з мамою та молодшим братиком. Каже, що раніше з татом часто читав книгу про динозаврів, тож знає про них багато.

Розповідає, що йому сподобалося на виставці.

“Оце горила, ось там – мамонт. Ще скорпіон. Бо вони дуже гарно рухаються”.

У Палаці Потоцьких експонується 20 тварин. Вони цікаві тим, каже директор КП “Простір інноваційних креацій “Палац” Володимир Гайдар, що видають своєрідні звуки та рухаються. Біля кожної тварини є табличка з інформацією про неї: де і коли жила, зріст, вага.

За його словами, на відвідувачів чекає ще одна цікавинка.

“Виставка цікава тим, що вона різнопланова. Ми маємо точну копію скелета мамонта, який був викопаний в Україні. Тут можна побачити дві викопні кістки мамонта, які були подаровані організаторам цієї виставки”.

Над створенням виставки працювали понад рік, розповідає її організатор Віталій Кіндрат. Частину тварин виготовили у Китаї за українськими проєктами. Деяких – змайстрували в Україні. Для створення тварин використовували найрізноманітніші матеріали.

Читайте також  Премії за щеплення: в Івано-Франківську вчителів заохочуватимуть до Covid-вакцинації

“Шерсть натуральна, там є і силікон, і гума – там всі матеріали, які можливі, і новітні технології. Вони повністю рухливі, видають звуки, максимально точно відтворені до оригіналу”, – говорить Віталій Кіндрат.

Виставка тварин льодовикового періоду працюватиме орієнтовно до 19-го січня. Відвідати її можна щодня з 10-ї до 21-ї години.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.