Прикарпатець, який вистрелив у тестя, отримав вирок

Снятинський районний суд виніс вирок щодо уродженця села Трійця Снятинського району, який вистрелив у свого тестя.

Злочин стався 10 серпня 2020 року у смт Заболотові, пише Фіртка з посиланням на Галичину.

Близько 13:00 обвинувачений приїхав до будинку тестя, з яким у нього склалися неприязні стосунки. Він викликав потерпілого з будинку, дістав з машини мисливську рушницю і вистрелив у нижню частину металевої хвіртки, біля якої із сторони вулиці знаходився потерпілий і ще дві особи. У результаті пострілу дріб заряду патрона пробив металевий профіль, з якого виготовлена хвіртка та відрикошетив у трьох осіб, внаслідок чого останні отримали тілесні ушкодження.

Продовжуючи свої хуліганські дії, обвинувачений з метою залякування направив ствол мисливської гладкоствольної рушниці в напрямку тестя та змусив його стати перед ним на коліна.

Експерт кваліфікував пошкодження потерпілих як легкі.

У судовому засіданні обвинувачений вину у скоєному визнав. Зазначив, що потерпілий є його тестем, з яким вони перебували у неприязних відносинах. Приїхавши 10.08.2020р. до господарства тестя у нього почалася суперечка із потерпілими, внаслідок чого він вирішив їх налякати та, взявши із салону автомобіля рушницю, вистрелив у хвіртку. Вказав, що конфлікт виник через сімейні непорозуміння. Щиро кається у вчиненому. Просив суворо не карати.

Троє потерпілих подали до суду заяви, згідно яких просять справу розглядати у їх відсутності, претензій до обвинуваченого не мають, просили суворо не карати.

Суд встановив, що обвинувачений раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, на обліку в психоневрологічному та наркологічному кабінетах не перебуває, має на утриманні одну малолітню дитину, згідно характеристики з місця проживання, наданої Борщівською сільською радою, він зарекомендував себе із позитивної сторони, скарг на його поведінку не надходило.

Читайте також  Хотів, щоб дитина згоріла! Моторошний поворот у справі «Токіо Стар». Лиш прикриття жахливого вбивства

В досудовій доповіді орган пробації зазначив, що вивченням особи обвинуваченого встановлено середню ймовірність вчинення повторного злочину, ризик його небезпеки для суспільства оцінюється як середній, а тому його виправлення можливо без позбавлення чи обмеження волі на певний строк та не становить високої небезпеки для суспільства.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 296 ч.4 КК України та призначити йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Михайло Калиновський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.