Карантин для всіх: медики закликають дотримуватися дистанції і між тваринами

Карантин для всіх: медики закликають дотримуватися дистанції і між тваринами.

Дистанція для тварин
На думку ветеринарів тварини теж повинні дотримуватися дистанції.

Швейцарські ветеринари вважають, що домашні вихованці теж повинні дотримуватися дистанції, пов’язану з карантином, і під час прогулянок знаходиться один від одного на відстані двох метром, але не менше. На їхню думку, така дистанція між їхніми домашніми улюбленцями допоможе уникнути інфікування коронавірусів через тварин. Про це повідомляє Кореспондент.

Один з ветеринарів Швейцарської клініки Йоганн Кауфманн повідомив, що на будь-яких поверхнях, до яких торкався інфікована людина, залишається вірус, яким і можуть заразитися інші люди. Лікар вважає, що є великий ризик інфікування через шерсть вихованців, а також через їх слину і виділення носом.

Ветеринар повідомив, що в Центрі з контролю і профілактики захворювання в США було покликане суворо дотримуватися дистанції не тільки між людьми, а також і між тваринами під час прогулянок з ними. При вигулі собак або інших домашніх вихованців не дозволяється наближатися їм один до одного ближче, ніж на 2 метри. А ось кошатникам взагалі порекомендували не випускати своїх котів, під час пандемії, на вулицю.

З Швейцарськими ветеринарами погодився і лікар вірусолог, адже він вважає таке їх рішення про дистанції між тваринами правильним, оскільки в період, коли по всьому світу коронавірус поширюється дуже швидко – це розумна і необхідна міра безпеки.

Дотримання такої дистанції не тільки між людьми, але і між тваринами, дозволить знизити інфікування і передачу вірусу від вихованця до людини, а також передачу вірусу між тваринами. Тому дотримуватися дистанції, щоб хоч якось уберегти себе від небезпечної інфекції просто необхідно.

Читайте також  У Києві дівчину не взяли на роботу через українську мову: "корпоративна культура" (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.