“Святий Миколай іде до сиріт” – прикарпатці готують подарунки дітям з дитбудинків

Цьогоріч більше третини листів до Миколая від прикарпатських дітей та сиріт, які проживають в інтернатах і дитячих будинках Івано-Франківської області, благодійники вже розібрали.

Повідомила Суспільному Карпати референтка “Мальтійської служби допомоги” Анастасія Бойчук, пише Фіртка.

“Люди дуже поспішають. Мабуть, ситуація з пандемією і карантином навертає людей до чогось доброго”, – ділиться думками волонтерка.

Вона зазначає, що дітки у листах просять різноманітні подарунки – від курточок, шапочок – до якихось цікавих іграшок.

“Працюємо із тими дитячими будинками, що і зазвичай. Просто не всі діти у закладах можуть писати. Є – з важкими фізичними вадами, які не можуть цього зробити. Тому тим, хто не пише листи, готуємо солодкі подарунки – фруктові та засоби гігієни”, – розповідає Анастасія Бойчук.

Цього року до Миколая надійде близько тисячі листів. Вони ще приходять, оскільки деякі інтернати розформовуються і перетворюються у спеціалізовані.

“Ми також з ними співпрацюємо. А також допомагаємо закладам, де діти навчаються. Щороку приблизно до півтори тисячі дітей отримує подарунки від благодійників”, – каже референтка “Мальтійської служби допомоги”.

До слова, традиції робити подарунки діткам-сиротам – вже 22 роки.

Анастасія Бойчук зазначає, що впродовж усього часу, відколи запровадили акцію “Святий Миколай іде до сиріт”, подарунки отримала кожна дитина:

“Ще не було такого випадку, щоб якась з них не отримала. Завжди знайдеться якийсь благодійник, який допоможе”.

Якщо ви хочете долучитися до акції, зайдіть до офісу “Мальтійської служби допомоги” за адресою: вулиця Лесі Українки, 1, місто Івано-Франківськ. Там волонтери та працівники допоможуть обрати лист.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.