В Італії роботодавці заразили українку Олену Covid-19, та покинули непритомну помирати на вулиці (ФОТО)

В Італії роботодавці заразили українку Олену Covid-19, та покинули непритомну помирати на вулиці.

Категорія домашніх працівників – опікуни, домашні помічники, співробітники загалом – серед найбільш постраждалих від Covid-19. Не лише з точки зору втрачених робочих місць: орди робітників чоловічої та жіночої статі раптом опиняються позбавленими доходу, житла та можливості повернутися додому через перекриття кордону, але й з точки зору здоров’я.

Майже завжди наймаються нелегально, заробітна плата на 4 євро на годину нижча за дохід від громадянства, якщо вони захворіють на Covid-19, ці працівники змушені проходити нелюдське поводження з боку сімей, в яких вони працювали.

Оскільки проблема представлена ​​не лише політичними та адміністративними органами, включаючи укази безпеки, а й поведінка самозваних “роботодавців”, які, скориставшись шантажем домашніх працівників, перетворюють їх із людських істот на використання та рабів, яких можна покинути.

USB Domestic Work щодня отримує десятки звітів з усієї Італії. Є люди, які, як це сталося в Палермо, просять заражену покоївку платити оренду, щоб залишитися на карантині в будинку, і ті, хто наполягає на поведінці, яку навряд чи можна визначити як жорстоку.

Як це сталося з Оленою, яка приїхала з України до Брешії, щоб працювати вихователем, незважаючи на те, що вдома здобула спеціальність медика, анастезіолога та реаніматора. Вимушена через війну емігрувати в пошуках кращого життя.

Олена знаходить роботу в родині з Брешії. Ніякого договору, ніяких прав, шість людей, про яких слід піклуватися. Вони просять у неї  тест, який вона проводить без проблем. Однак виявляється, що вся родина заражена Covid-19. Олена також захворіла, але лікування для неї немає навіть у італійських колег, і лише після великої наполегливості, коли її стан погіршується, її відвідують. Їй потрібна госпіталізація та допоміжна вентиляція легень, але ніхто їй не викликає швидку допомогу. Знесилена, вона виходить з дому, шукаючи допомоги. На вулиці вона впавши  на валізу  непритомніє. Саме перехожі викликають ту швидку допомогу, від якої їй відмовили “роботодавці”.

Читайте також  Рідні збирають кошти, щоб перевезти тіло українки, яка трагічно загинула в Італії. Оновлено: збір припинено. Всім слова подяки!

У лікарні їй дають жовтий код, незважаючи на те, що вона у важкому стані. Це іноземка, яка не в порядку: податковий кодекс на посвідку на проживання не дійсний, він зареєстрований у паспорті, але в досьє про госпіталізацію написано, що вона не є громадянином ЄС і має звичайний дозвіл на проживання. Справжня бюрократична лотерея, з якої з’являється остаточна відповідь: підпільна. Для неї немає вентиляції, інфікованої родиною, де вона працювала нелегально.

Погіршення її стану зрештою змушує її госпіталізувати до реанімації: протягом трьох днів у стані непритомності життя Олени висить на техніці. Як тільки вона одужує, лікарня передасть їй рахунок: вона повинна заплатити за лікування, яке вона проходить.

Іноземка, робітниця / рабиня без сім’ї та без дому, ризикує своїм життям за свої гріхи, і врешті-решт отримує рахунок, навіть якщо у неї немає грошей. Проте в Італії стаття 32 Конституції гарантує безкоштовну медичну допомогу малозабезпеченим.

USB Domestic Work просить компетентні органи вирішити справу Олени, а також увагу до тисяч опікунів, домашніх помічників та домашніх помічників, які за одну ніч були безробітними та переслідувались недобросовісними родинами. Як навчає випадок Олени.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.