Як Ви говорите, так Ви і живете

Існує тісний зв’язок між розумом і промовою, розумом і тілом, розумом і душею. Здорове тіло, здоровий розум і здорова мова творять гармонійну особистість. Сучасні дослідження показали, що помилки в мові не випадкові. Найбільш успішні ті люди, які приємно говорять і вміють контролювати свою промову.

«На початку було Слово, і Слово було у Бога, і Слово було Бог.
І Слово сталося тілом… »
~ Євангеліє від Іоанна, 1: 1; 1:14

У буддійській психології говориться, що основним джерелом втрати енергії є мова. Християнська релігія вчить: «Не важливо, що входить в рот людини, головне, – що виходить». Деякі використовують цей вислів для того, щоб виправдати свій стиль харчування, який багато в чому нагадує стиль харчування свині – «їж, що хочеться і що бачиться». Ігнорую при цьому другу частину висловлювання. – пише bleckt.com

Багато подвижників і святих йшли в відокремлені місця, щоб нічого їх не спонукало брати участь в порожніх розмовах. У Ведах порожні розмови називають «праджалпой». І саме вони є одним з головних перешкод на шляху духовного і матеріального прогресу. Першу оцінку людині ми даємо по тому, як вона каже. Мова визначає людину.

Практично будь-яка людина, яка цікавиться йогою, східною психологією і філософією, знає ім’я мудреця Патанджалі і його монументальну працю з йоги – «Йога-сутри». Але мало хто знає, що, в першу чергу, він написав не менш видатні роботи, присвячені мови і медицині: «Патанджалі-бхашья» і «Чарака» відповідно. «Патанджалі-бхашья», бувши коментарями до граматики Панин, вчить, як правильно говорити і як правильно побудувати свою промову.

Існує тісний зв’язок між розумом і промовою, розумом і тілом, розумом і душею. Здорове тіло, здоровий розум і здорова мова творять гармонійну особистість. Сучасні дослідження показали, що помилки в мові не випадкові. Вони мають глибокий зв’язок з ментальним розвитком. Заїкання і заїкання у мові з’являються тоді, коли є серйозне емоційне порушення. Практично всі хвороби є психосоматичними за своєю природою.

Читайте також  – В неї ж грyди замалі? Може, шарфиком прикриємо? Свекруха з усіх сил псувала весілля, а потім і життя

Кожна людина, яка прагне до досконалості, повинна стати, по-перше, – лікарем, що лікує своє тіло; по-друге, – фахівцем з граматики, що стежить за своєю мовою; по-третє, – філософом, який очищає свою свідомість і осягають Абсолютну істину. В житті такої людини не може бути місця для фізичних нездужань, байдужості до самопізнання і для безладної мови. Саме таку людину мудрець Патанджалі називав йогом. І яким би видом йоги, яким би видом духовної практики людина не займається, все вищесказане можна застосувати до неї в повній мірі.

Від мови залежить здоров’я і матеріальне благополуччя
І це стосується не тільки до духовних людей, а й до тих, хто хоче досягти успіху матеріально. Уміння говорити і слухати дуже серйозно вивчають у всіх бізнес-школах. Навіть в кримінальному світі, щоб піднятися в бандитській ієрархії, потрібно вміти контролювати мову. Там дуже реалізовано цитують висловлювання Будди про те, що словом можна вбити людину. Три хвилини гніву можуть знищити десятирічну дружбу. Слова сильно визначають нашу карму. Можна десять років займатися духовним розвитком, благодійною діяльністю, але, образивши велику особистість, можна все втратити на всіх рівнях і деградувати в нижчі форми життя. Звідки це береться? Від образ.

Ведична астрологія каже, що тіньова планета Кету відповідає за образи. Кету – це така планета, яка швидко дає реакції, часто миттєво. Кету також дає звільнення. Але в негативному аспекті Вона карає за образи і нешанобливу мову, швидко позбавляючи людину всього, чого він досяг у духовному і матеріальному плані. У Ведичній цивілізації кожної людини вчили дуже уважно стежити за своєю мовою. Поки людина не заговорить, його важко пізнати. Дурня від мудреця можна відрізнити, коли він заговорить. Мова має дуже сильною енергією. Фахівці, що володіють тонким баченням, кажуть, що люди, які спілкуються матом, грубо і образливо кажуть, в певному місці тонкого тіла тут же отримують чорна пляма, яке через рік-два може перерости в ракову пухлину.

Читайте також  Порожня хата, бо ті, хто там жив, переїхали у нову – темну і сиру оселю

Мова – це прояв життєвої сили

Найголовніше, для чого нам призначено мову – це читання молитов, мантр і обговорення тем, які наближують до Божественного. Можна також в міру потреби обговорювати практичні справи, спілкуватися з близькими. Але, головне, не перестаратися. У Аюрведе говориться, що мова – це прояв прани. Прана – це життєва сила, Вселенська енергія. Чим більше прани, тим більше здоровий, успішний, харизматичний і гармонійний людині. Так ось, в першу чергу, прана витрачається, коли людина говорить. Особливо, коли когось критикує, засуджує, пред’являє претензії, матюкається. За статистикою, 90% всіх сварок відбувається через те, що ми говоримо про когось погано.

Найбільш успішні ті люди, які приємно говорять і вміють контролювати свою промову. У Бхагават-гіті говориться, що аскеза мови полягає в умінні говорити правду приємними словами. Люди, які грубо розмовляють, займають у всіх ієрархіях останні місця. Це стосується і країн в цілому. Зверніть увагу, що країни з високою культурою мови успішніші – Японія, Німеччина, та й взагалі все держави, що входять у велику вісімку. Хоча там зараз відбувається культурне виродження, що включає в себе і деградацію культури мовлення. І це позначається і на економіці, і на духовному житті в цілому. На Сході людина, яка елементарно не може контролювати свою промову, вважається дуже примітивним, хоча він може бути професором на Заході.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.