Частина жителів планети має імунітет до коронавірусу: вчені зробили нову заяву

Медики виявили невеликий відсоток жителів, у яких імунітет від COVID-19 з’явився раніше

Вчені заявили, що невелика кількість людей у світі можуть мати вроджений імунітет до нового коронавірусу, який їх захищає від зараження.

Медики провели масштабне дослідження зразків крові людей різного віку. Зразки були взяті до початку пандемії, а також у перші місяці й всі ці аналізи показували негативний результат на наявність антитіл COVID-19. Вчені порівняли ці аналізи зі зразками крові людей, які перехворіли на коронавірус і з’ясували цікаву особливість. Про це йдеться в статті британських медиків в журналі Science.

Як відзначають лікарі, у деяких людей, які контактували з новим коронавірусом, присутні імуноглобуліни G (IgG), які пов’язують S-білок. Із загальної вибірки вчені зробили висновки, що близько 5% дорослих, і близько 44% дітей можуть мати імунітет від COVID-19, який у них виробився не після перенесеної хвороби.

IgG – частина набутого імунітету, який з’являється у людей після інфікування коронавірусами. Ці крос-реактивні антитіла не настільки ефективні у зв’язуванні S-білка, але призначені саме для нього.

Крім того, наявність цих антитіл може істотно впливати на перебіг хвороби та навіть на хід розвитку епідемії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.