Жінка не може, не має бути рівною з чоловіком

КРОК ДО СЕБЕ
Дбаючи про себе, ми турбуємося про інших.


Мабуть, люди з інших країн не зовсім зрозуміють, це наше.
Наші бабусі і дідусі жили у скрутний час, більшості знайомі війна, голод, холод… вони дбали, щоб покоління вижило.
Наші мами та батьки знали час руїн, купонів, дифіциту. “Все для країни”, “жінка і чоловік рівні”, “всі однакові”… Фемінізм, який спотворили. Так, рівні права для всіх, то круто. Але жінка не може, не має бути рівною з чоловіком. Це комусь було вигідно. Жінка ефективніше буде працювати і за меншу платню.
Батьки дбали про наші потреби. Щоб був дім, одяг, можливість вчитися. Давали те, чого самі не мали.
Зараз ми дбаємо про емоції наших діток. Як вміємо.
Коли кажу клієнту подбати про себе, часто це розцінюється, як егоїзм. Як з боку чоловіків, так з боку жінок.
Не турбуючись про себе, ми “обкрадаємо” себе, наших рідних та близьких. Як може “голодна” людина на радість, любов, тепло, позитивні емоції… дати щось іншим?.
Мабуть всі читали в соцмережах гнівні коментарі?. Знаєте звідки більшість з них береться? Багато болі всередині людини. І коли там біль, людина у Світ несе біль.
Зверніть увагу, якщо нам хочиться комусь допомогати, підтримувати, подбати, часто ця допомога, підтримка, турбота потрібна саме нам.
Дбати про себе – це не егоїзм. Це турбота про себе та інших.
Кожен з нас по різному може дбати про себе. Все залежить від того, що нам потрібно, що нас надихає, радує.
Комусь до вподоби походи в салон краси, комусь – в спортзал. Хтось читає, вишиває, співає, малює, готує, пише вірші, дивиться фільми… Хтось любить вранішню пробіжку чи вечірню прогулянку. А хтось – обіймає свою дитинку. Хтось обожнює слякоть, риболовлю, збирати гриби, підніматися на вершини гір…
Психологи знають, що їх клієнт десь стає схожим на свого консультанта. Тому кожен фахівець дбає про свій зовнішній вигляд, якість харчування, культуру мовлення, здоров’я тіла, емоції.

Читайте також  Дівчина-інвалід з Прикарпаття вишиває ікони, а заробіток спрямовує на передову


Коли приходять люди з надлишковою вагою, рекомендую іти в зал і сама іду.
Коли приходять люди із залежністю, питаю себе від чого я залежна? Знаєте від чого? Від цукру. Обожнюю шоколад з горіхом. Разом із залежними вчуся контролювати власну залежність. То не просто, скажу я вам.
Люди із залежністю, ви мегакруті, коли стаєте ша шлях одуження.
Дбати про себе, то не легко, то праця. Для цього потрібні усвідомлення та відповідальність, зусилля, виділити час… Цьому треба вчитися пам’ятаючи про принцип послідовності. Не все зразу. Але не все зразу, то не виправдання для ліні.
Для початку, можна спробувати бути екологічними в соцмережах. Якщо ми з чимось незгодні, нам щось не подобається – доносімо свою думку з бережним ставленням до інших.
Дякую всім, хто дочитав до кінця. Ну і терпіння у вас. Спасибі.

Психолог Іванна Гусениця

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: