Євросоюз закриває кордони: що вирішили на екстреному саміті по COVID-19

В Європейському Союзі заявили, що поквапилися зі скасуванням жорстких карантинних заходів влітку, що і призвело до різкого зростання захворюваності COVID-19. Там також вважають, що необхідно обмежити необов’язкове переміщення громадян.


Відзначимо, напередодні в ЄС пройшов екстрений саміт лідерів країн ЄС, але був присвячений боротьбі з пандемією. Telegram-канал Пул №3 публікує головні підсумки саміту:

– В ЄС поквапилися зі скасуванням жорстких санітарних заходів влітку, що і стало однією з причин такого інтенсивного другої хвилі пандемії в Європі.

– По всьому Євросоюзу щоденне число нових випадків хвороби в кілька разів перевищує пікові весняні показники. Число смертей швидко зростає разом зі збільшенням захворюваності.

– Необхідно обмеження необов’язкових переміщень громадян європейських країн.

– Потрібні загальноєвропейські заходи з тестування хворих і розробки стратегії вакцинації.

– Лікарні та весь сектор охорони здоров’я піддається перевантаження.

– Необхідно розробити загальноєвропейські правила дотримання карантину для безсимптомних носіїв захворювання і для осіб, що мали контакти із зараженими.

– Дуже низький рівень взаємодії між державами Євросоюзу по боротьбі з пандемією.

– Мобільні додатки для відстеження контактів з інфікованими людьми працюють неефективно – на 446 млн громадян Євросоюзу лише 52 млн завантажень.

– Урсула фон дер Ляйен підкреслила, що 100-процентна ефективність вакцин неможлива: «Перші вакцини будуть мати ефективність 80-70%, можливо менше, і це буде вже хорошим результатом».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.