В Італії тривають масові протести проти нових карантинних обмежень, поліція застосувала сльозогінний газ

По всій Італії тривають акції протесту проти нових карантинних обмежень, запроваджених урядом країни для запобігання поширенню пандемії COVID-19.

Про це повідомляє “Цинічний Львів” з посиланням на ТСН.

Щонайменше у двох італійски містах у понеділок, 26 жовтня, мітинги переросли у сутички з поліцією. Так, увечері на вулиці Турина вийшла молодь із петардами та факелами.

За словами свідків, у місті також діяли мародери, які пограбували низку магазинів відомих брендів, зокрема крамницю Gucci. Для придушення протестів силовики застосували сльозогінний газ.

Також про сутички повідомили в Мілані, у центрі якого із гаслом “Свободу” зібралися тисячі протестувальників.

Зазначимо, що у понеділок антикарантинні мітинги відбулися також у Тревізо, Трієсті, В’яреджо, Латині, Римі, Неаполі, Салерно, Палермо, Сиракузі та Катанії.

В уряді відреагували на масові протести та заявили, що у вівторок представлять пакет заходів для підтримки бізнесу, який постраждав від нових обмежень.

Як повідомлялося, 26 жовтня в Італії зачинилися кінотеатри, басейни та спортзали, а режим роботи ресторанів та барів скоротився до 18:00. Окрім того, у неділю та на свята заклади харчування повинні бути зачиненими впродовж усього дня.

Також заборонена робота театрів, казино та спа-салонів. Громадянам не рекомендують добиратися до сусідніх муніципалітетів громадським або приватним транспортом, за винятком підтвердженої необхідності потреби в роботі, навчанні, за станом здоров’я.

Окрім того, у кількох регіонах, зокрема в П’ємонті, Кампанії, Лаціо, Ломбардії та на Сицилії, ввели комендантську годину.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.