ЗАВТРА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИДІЛИТЬ МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ НА НОВИЙ ФУТБОЛЬНИЙ КЛУБ. ПОТРІБНО ЩЕ ЧОТИРИ

100_7056

У понеділок, 25 квітня за участю голови обласної ради Олександра Сича, голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука, Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, начальників профільних управлінь та представників футбольної громадськості відбулася нарада з питання створення професійного футбольного клубу в Івано-Франківську.

 

За словами голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича, наразі пошук коштів – це другорядне питання.

 

Фінансове питання, як таке, у нас стоїть на другому плані. Не зважаючи навіть на наш убогий бюджет – гроші ми знайдем, – говорить голова облради. – Але основне питання – як їх використати найефективніше…“.

 

Зараз потрібно визначитися зі статусом клубу і вже тоді визначати, як його фінансувати“, – переконаний Сич.

 

Голова ОДА Олег Гончарук переконує, що і обласна і міська влада дійшли спільної позиції на рахунок професійного клубу, але потрібна чітка схема його функціонування та розвитку.

 

Треба розуміти, де ми будемо на фініші. Через рік зібратися, підбити підсумки і рухатися далі, щоб не було так, як з баскетбольною “Говерлою”, від якої залишилась лише назва», – каже очільник області.

 

Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що вже завтра, 26 квітня сесія міської ради прийме рішення про виділення 1 мільйона гривень на потреби новоствореного футбольного клубу.

 

Ми зробили перший крок – заявилися в чемпіонаті серед аматорів. Важливо це зробити без помилок, які були раніше. Завтра сесія міської ради схвалить питання щодо відновлення футболу, закладемо мільйон гривень на його розвиток“, – зазначив Руслан Марцінків.

 

Голова обласної федерації футболу Тарас Клим каже:

Для того, щоб пройти атестацію на рахунках клубу, який її проходить, має бути закамульовано 2 мільйони гривень. Узагалі, друга ліга буде коштувати 4-5 млн грн. на рік“.

 

Як зазначив перший заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Левицький, новостворений клуб повине бути без старих облич, які колись вже себе дискредитували.

 

Голова бюджетної комісії обласної ради Микола Палійчук впевнений, наразі необхідно узгодити форму власності клубу.

 

Чи це буде громадська організація, народний клуб чи комунальне підприємство. По фінансуванню можем зробиити так – 40% обласна рада, 40% – міська, 20% для потенційних спонсорів. Спонсори матимуть щорічне зобов’язання виділяти кошти на діяльність клубу, – наголосив Палійчук. – А ще обласна рада має прийняти програму розвитку клубу, щоб він не “вмер” за рік“.

 

На переконання підприємця, що опікується футбольним клубом “Тепловик” Тараса Гурика, команді потрібен один господар.

 

Якщо його не буде, то все буде марно і малоефективно. Буде дуже важко для влади тягнути на собі такі витрати, а вони будуть чималі“, – каже Гурик.

 

Директор департаменту фінансів ОДА Галина Карп звернула увагу на два моменти: “Наявність організаціно-правового статусу команди і детальний кошторис на сезон – основне, що зараз потрібно“.

 

Займатися кошторисом доручили знаному футбольному функціонеру Прикарпаття Василю Ольшанецькому.

 

Також була створена комісія, котра займатиметься питанням створення клубу. До неї увійшли: перший заступник міського голови Олександр Левицький, заступник голови ОДА Ярослав Паранюк,  голова бюджетної комісії облради Микола Палійчук, підприємець Тарас Гурик таВасиль Ольшанецький.

 

Нагадаємо, що 17 квітня івано-франківський “Тепловик Прикарпаття” взяв старт у чемпіонаті ААФУ.

джерело firtka.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: