Громадяни ігноруватимуть вимоги адаптивного карантину: Кабмін пригрозив українцям новим локдауном

Якщо громадяни ігноруватимуть вимоги адаптивного карантину, в Україні можуть повторно запровадити локдаун, застеріг міністр Олег Немчінов.


Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов допускає повторення локдауну країни в разі ігнорування громадянами вимог адаптивного карантину.

Про це він сказав у середу, 21 жовтня, під час брифінгу за підсумками засідання уряду, пише DW.

“Якщо ми будемо дотримуватися всіх вимог щодо соціального дистанціювання, носіння масок в громадському просторі, дотримання самоізоляції в разі підозри на коронавірусну інфекцію, ми уникнемо “локдауну”. Якщо ж ми продовжимо ігнорувати ці вимоги, можливо все”, – застеріг урядовець, якого цитує інформагенція “Українські новини”.

“Якщо ми будемо дотримуватися всіх карантинних умов, то “локдаун” нам не загрожує, якщо ми будемо байдуже до цього ставитися, безвідповідально, можливі різноманітні варіанти”, – наголосив Немчінов. Він також вказав на важливість “розуміти, що ми важко перезапускали економіку, перейшли в режим адаптивного карантину, який дозволяє територіям з погіршеною епідемічною ситуацією працювати в умовах такого адаптивного карантину”.

Крім того, за словами Немчінова, цього дня було представлено доповідь секретаріату Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з прогнозом розвитку ситуації з коронавірусною інфекцією. За підсумками доповіді прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив керівникам Одеської, Харківської, Донецької, Львівської обладміністрацій і міста Києва активізувати роботу з розгортання позамедичних закладів розміщення хворих на коронавірус, додав Немчінов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.