Українцям буде складніше отримати притулок в Італії

Італія опублікувала список країн, які визнані “безпечними”. Їх громадянам буде важко отримати гуманітарний соціальний чи політичний притулок. У списту “безпечних країн” вказано Україну.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо представив список “безпечних країн”. Мігрантів з цих країн вважатимуть такими, що не мають права на захист, і депортують, якщо вони не зможуть надати докази того, що їхні життя дійсно перебувають під загрозою.

У списку є 13 країн, серед них – Україна, Сербія, Албанія, Боснія і Герцеговина, Північна Македонія, Чорногорія, Сенегал, Кабо-Верде, Гана, Косово, Алжир, Марокко і Туніс. За словами Ді Майо, мігранти з цих країн складають третину з тих, хто просить про притулок в Італії.

Як зазначається, ухвалені зміни пришвидшать розгляд заяв про притулок, поданих шукачами з цих країн, “приблизно від двох років до чотирьох місяців”, додав Ді Майо.

За його словами, ухвалення цього списку “першим кроком”, після якого має зрости кількість депортацій шукачів притулку, які отримали відмови.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.