Калушани збираються, щоб боротися з закладками наркотиків в місті

У неділю, 18 жовтня, у Калуші у мікрорайоні Височанки відбудуться збори. Місце зустрічі – дитячий майданчик. Час: 15.00 година. 

Запрошуються жителі мікрорайону, а також юристи та представники боротьби з незаконним обігом наркотиків. Ініціатором є неебайдужа калушанка Катя Айвазова.

Все почалося з її допису в соцмережі, в якому Katya Aivazova закликала мешканців міста не бути байдужими до питання закладки наркотиків.

“УВАГА!
Шановні сусіди, друзі, колеги та громадяни!
В районі Височанка м.Калуша, активізувалися представники наркотичного бізнесу: як «дилери» так і покупці «наркомани». Мається на увазі: за допомогою інтернет ресурсів (месенджерів, веб-сайтів) ведеться продаж наркотичних речовин, які закопуються під землю «дилерами» в певних місцях і за допомогою отриманої локації «наркомани-замовники» знають, де «товар» розміщений.


Будьте пильними і на строжі якщо:
– Ви помітили в своїй рідній окрузі незнайомих, підозрілих в основному молодих людей, які переважно проводять вищевказані дії групами (2-4) людей;
– їхня поведінка є дивною, підозрілою, можливо агресивною;
– вони ходять зі смартфонами шукаю згідно локації місце розташування «товару», тобто ходять по вулиці уважно розглядають різні будівлі, дерева, кущі, стовпи, паркани і т.д, можуть фотографувати;
– і найголовніше вони риють в прямому розумінні цього слова землю, за допомогою якихось не сильно помітних підручних засобів (не лопатою), а навіть руками!
Головне: не бійтесь, не мовчіть і РЕАГУЙТЕ.
Задайте запитання «хто ви» і «і що ви тут шукаєте», але близько не наближайтесь, за можливості зробіть фото/відео фіксацію, ВИКЛИКАЙТЕ ПОЛІЦІЮ!
На фото наведені сліди їхньої діяльності.”

Калушани погодились з тим, що проблема є і її треба вирішувати:

 

У поліції радять: “В разі виявлення підозрілих осіб, які щось, на вашу думку, закладають, необхідно негайно сповіщати поліцію за номером 102 і, по можливості, затримувати зловмисника. Також варто прослідкувати за людиною, передати поліції її детальний опис тощо.”

Читайте також  В Станіславі в знак пам’яті та вдячності загиблому односельцю морпіху Сергію Соньку встановили бігборд

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: