А пенсія була така близько: вже з 2024 року правила виходу на “відпочинок” змінять, що не світить українцям

Вимоги для виходу на пенсію у 2024 році посилять
Відомо, що для виходу в Україні на заслужений відпочинок у 60 років чоловікам та жінкам потрібно мати потрібну кількість страхового стажу. У 2024 році цей показник підвищать на 12 місяців згідно із Законом України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Так, наступного року 60-річним українцям потрібно буде мати не менше 31 року страхового стажу. У такому разі, можна буде оформити пенсію та чекати на призначення виплат.

Якщо ж накопичилося від 21 до 31 року стажу, тоді вихід на пенсію можливий, коли людині виповниться 63 роки. У разі, якщо людина не матиме такої кількості стажу, соціальна пенсія світить лише з 65 років, коли вже потрібно від 15 до 21 року стажу.

Варто знати, що підвищення страхового стажу з кожним роком на 12 місяців триватиме в Україні наступні 4 роки. У 2028 році вихід на пенсію стане можливим лише за наявності мінімум 35 років стажу.

Зазначається, що ще 2017 року тодішній уряд України ввів такі зміни й не підозрював, що на Україну чекає спочатку коронавірус, через який багато хто залишився без роботи, а потім повномасштабне російське військове вторгнення, що теж вдарило на зайнятість населення.

Ще кілька років тому експерти говорили про те, що українцям у майбутньому буде складно виконати такі вимоги щодо стажу для виходу на пенсію.

Але варто пам’ятати, що в країні запровадили добровільну сплату внесків до ПФУ, щоб українці, які офіційно не мають роботи, все ж таки могли накопичити собі стаж.

Розмір внеску становить 22% від мінімальної заробітної плати в Україні. Нині цей розмір становить 6700 грн, отже податок – 1474 грн.

Читайте також  Франківська листоноша, яка, підробивши підписи, привласнювала чужу пенсію, заплатила штраф 850 гривень

При цьому українці, які отримували мінімальну зарплату, можуть розраховувати на мінімальну пенсію. Цей розмір зараз становить лише 2093 грн., а з 1 січня 2024 року стане 2361 грн.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.