У грудні вдарить до 8 градусів тепла? Синоптики прогнозують сильне потепління

Погода в Україні знову готує сюрприз як несподіване потепління. Цілком, ймовірно, що хвиль із різким підвищенням температури до кінця року буде кілька і температура повітря різко підніматиметься до +4 +8 градусів, а потім знову падатиме до невеликих морозів.

Яка погода чекає на українців найближчим часом і чи варто чекати на потепління – читайте нижче.

Як повідомляє народний синоптик Станіслав Щедрін, найближчого тижня зимова погода відступить і в більшості областей буде хмарно та з проясненнями.

“У більшості областей погода наступного тижня порадує хмарністю з проясненнями. Опадів поменшає, а з середи їх зовсім не буде”, – зазначає синоптик.

Він також прогнозує підвищення температури повітря та явне потепління.

“Температура буде переважно комфортною, по всій країні стовпчики термометрів коливатимуться в межах від -2 до +4 ночами і до +4 +8 градусів у денний період. Тому щонайменше тиждень взимку і не пахне”, – резюмував Щедрін.

А яку погоду обіцяють інші синоптики?
За прогнозом начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислава Білика, справжня зима в Україні розпочнеться у першій декаді грудня. Зазвичай саме в цей час приходить метеорологічна зима в Україні, а отже, середньодобова температура опуститься нижче 0 градусів.

За даними Білика, грудень зазвичай найтепліший місяць зими, а ось найхолоднішим періодом є період кінця січня – початок лютого.

Згідно з прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, грудень 2022 року буде м’яким і відносно теплим. Почнеться місяць із невеликого морозу, можливий сніг.

А з 12 грудня можливе потепління, яке супроводжуватиметься мокрим снігом та снігом з дощем. До кінця місяця знову трохи похолодає, а на Новий рік буде відлига та мокрий сніг.

Читайте також  "Тотальна гроза хлине на ці області України прямо завтра, потоки води заллють вулиці цих міст"

Погодні інформери поки що потепління не обіцяють
За даними Gismeteo, потепління у грудні очікувати не варто. В останні вихідні листопада можливе підвищення температури повітря на кілька градусів, але вже до 1 грудня повернуться морози вночі та вдень.

Також варто очікувати багато опадів, як наприкінці листопада у вигляді мокрого снігу з дощем, так і у грудні – снігу та мокрого снігу.

З такою ж погодою грудень зустрінуть західні, північні та центральні області. На сході найближчого тижня варто очікувати мокрий сніг з дощем та температуру від +3 до +5 градусів вдень, від 0 до +2 градусів уночі. А з 1 грудня вдарять морози, можливий сніг та мокрий сніг.

Щодо тепло буде лише у південній частині України – там синоптики прогнозують від +5 до +11 градусів вдень до кінця листопада. У перші дні грудня температура вночі опуститься до невеликих мінусів, можливий мокрий сніг із дощем.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.