На Франківщині виявили росіянина зі санкційного списку РНБО

В Івано-Франківській області виявлено громадянина рф з санкційного списку РНБО.

Працівники підрозділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в Івано-Франківській області у взаємодії з оперативниками поліції виявили 46-річного громадянина рф, який перебував на території України з порушенням міграційного законодавства.

Щодо іноземця складено протокол про адміністративне правопорушення у зв’язку з вчиненням ним правопорушення, передбаченого ч.1 статті 203 КУпАП, інформує “Галка” з посиланням на Міграційну службу Івано-Франківської області.

Крім того, УДМС в області звернулося до суду з позовною вимогою про затримання чоловіка з метою його ідентифікації з поміщенням строком на 6 місяців до пункту тимчасового перебування іноземців з неврегульованим статусом. Суд задовольнив вимоги міграційників у повному обсязі, відтак особу, яка не має правових підстав для перебування на території України, поміщено у спеціалізований заклад для тимчасового перебування іноземців.

Як уже з’ясовано, цей громадянин рф є обвинуваченим у вчиненні низки злочинів насильницького та майнового характеру на території України та, за інформацією правоохоронців, вважається суб’єктом злочинного впливу, а його подальше перебування в Україні може мати негативний вплив на публічний порядок і загрожувати інтересам забезпечення національної безпеки України, тим паче в умовах збройної агресії рф.

Уродженець рф в’їхав до нашої країни наприкінці 2017 року, отримав посвідку на тимчасове проживання в Україні на підставі шлюбу з громадянкою України. У визначений час ця особа не виїхала з України, проживала в одному з регіонів України з недійсним паспортом і не маючи жодних правових підстав для легального перебування на території України. Понад те, прізвище 46-річного росіянина внесено до переліку осіб, щодо яких передбачено застосування спеціальних санкцій на підставі рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Читайте також  УПЦ МП "поза законом": як і чому церкву можуть заборонити в Україні

Надалі працівники міграційної служби у межах своїх повноважень звертатимуться до суду з позовною вимогою про примусове видворення росіянина з України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.