В Україні планують підвищити штрафи за порушення карантину

В Україні планують підвищити штрафи для підприємців за порушення карантину.

Про це розповів народний депутат від “Слуги народу”, голова комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, передає “Громадське радіо”.

Нарада президента була за результатами напрацювань уряду, тоді ж було погоджено ці 10 кроків, які Україна буде впроваджувати для боротьби з розповсюдженням COVID-19. Ми бачимо статистичний ріст захворюваності й те, що люди перестали берегти своє здоров’я та виконувати карантинні вимоги, щоб зменшити ризики.

Найбільша проблема, яка є на сьогодні – це ставлення людей до карантинних заходів. У світі досі нема вакцини, тому не залишається нічого іншого, як дотримання певних норм. Найбільш кричуще порушення – це неправильне носіння масок або взагалі їхня відсутність. Якщо в Києві є хоч якийсь натяк на використання масок, то в Одеській області таке враження, що взагалі немає карантину і захворюваності.

Буде внесений законопроєкт про посилення відповідальності підприємців щодо дотримання карантину. Охорона торгових центрів не має пускати людей, які не дотримуються карантинних заходів у себе на території, бо закривати торгові центри – неправильно. Наша економіка не витримає ще одного локдауну. Основна мета цієї наради у тому, щоб подумати, як зменшити кількість захворілих. Ми не США, не Велика Британія, наша економіка не витримає локдауну, ще одна запинка країни закінчиться дуже погано. Ми пропонуємо від 31 до 51 тисячі гривень штрафу за одне порушення.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.