“Настала нова реальність”: у МЗС повідомили, чи закриють повторно кордони

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловився проти можливого повторного закриття кордонів у разі другої хвилі пандемії коронавірусу. Голова МЗС також не підтримує масове повернення українців додому через зростання захворюваності COVID-19.

Про це Дмитро Кулеба сказав на брифінгу 13 жовтня, пише ТСН.

За його словами, на міжнародних переговорах постійно обговорюють тему коронавірусу. І думки одностайні: хоча COVID-19 той самий, але зараз неможливо діяти так, як чинили уряди на початку пандемії. Крім того, він каже, що МЗС вже виконав свою функцію щодо повернення українців на батьківщину.

“Особисто я, якщо це питання з’явиться на порядку денному, буду виступати проти введення заборони на в’їзд іноземцям, і буду виступати проти ідеї закликати українців масово повертатися додому… Настала нова реальність. Всі, хто хотів – всі повернулися. Зараз не треба генерувати нові міграційні потоки, тому що зараз кожен зайвий рух створює небезпеку”, – сказав Кулеба.

Очільник МЗС також додав, що на його думку, суспільство не готове до повернення жорсткого карантину, а країни думають про наслідки закриття кордонів для економіки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.