У Приватних Лабораторіях Тестуватимуть На Коронавірус За Рахунок Держави

Для збільшення рівня тестування на коронавірус в Україні, ПЛР-тести робитимуть і в приватних лабораторіях, але за рахунок держави.

Це випливає з рішення, ухваленого Кабінетом міністрів 9 жовтня.

Лабораторним центрам, що належать до сфери управління МОЗ, додатково виділяють 100 млн грн на закупівлю тестувань на COVID-19 методом ПЛР не залежно від форми власності.

За словами голови МОЗ Максима Степанова, приватні лабораторії будуть задіяні до процесу тестувань, і це буде безкоштовно для громадян.

Також Кабмін ухвалив рішення про додаткове виділення лабораторним центрам, що належать до сфери управління МОЗ, ДУ «Центр громадського здоров`я МОЗ» та ДУ «Український науково-дослідний протичумний інституту імені Мечникова» понад 160 млн грн на закупівлю додаткового лабораторного обладнання та розхідних матеріалів для проведення ПЛР-тестів.

Як додав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Степанов отримав завдання та обіцяє збільшити кількість ПЛР-тестів з нинішніх 30-35 тисяч на добу до 50 тисяч тестів на добу найближчим часом.

Нагадаємо, також Кабмін ухвалив рішення розпочати експериментальний проєкт із заготівлі специфічної гіперімунної плазми крові, що містить антитіла до вірусу, який викликає COVID-19, для контрактного виробництва із неї імуноглобуліну для лікування коронавірусної інфекції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.