Секс: що робити, якщо ви пристрасніше, ніж він

Коли у вас сильніший статевий потяг, ніж у вашого партнера, це може викликати сильне занепокоєння для вас.

Коли у пари співпадаючі сексуальні темпераменти, передбачається, що чоловік – це той, хто жадає більшої кількості дій в спальні. Тому, коли у вашому особистому житті виникає зворотна ситуація, і у вас більше сильний статевий потяг, ніж у вашого партнера, це може викликати сильне занепокоєння для вас – і для нього теж.

Але така ситуація не рідкість, каже доктор Нагма Кларк, практикуючий сексопатолог з Каліфорнії. “Недавні дослідження показують, що сексуальне бажання жінок не поступається чоловічому”, – сказала вона Health. Наявність більш високого лібідо може викликати напругу в ваших відносинах, послабити вашу самооцінку і залишити вас в сексуальному розладі. Якщо вам не терпиться зайнятися сексом, а ваш партнер в набагато меншому ступені, ось що вам потрібно знати.

Його низький статевий потяг може бути фізичної проблемою

Багато жінок в першу чергу думають, що низьке лібідо їх партнера є відображенням його інтересу (або його відсутності) до них. Але на чоловіче лібідо сильно впливають фізичні фактори, такі як рівень тестостерону. Якщо у нього низький рівень тестостерону, само собою зрозуміло, що його сексуальний потяг також буде низьким. Відповідно до одного з дослідженням, проведеним в 2014 році, у хлопців, які страждають ожирінням, може бути більш високий рівень тестостерону. З віком рівень цього гормону також знижується.

За словами Кларка, багато ліків також можуть стримувати бажання, в тому числі антидепресанти і ліки, які лікують високий кров’яний тиск. Хвороби серця, високий рівень холестерину і діабет також можуть викликати різке зниження сексуального потягу вашого партнера, говорить клінічний сексолог і терапевт по відносинам Ронда Мілрад, засновниця Relationup.

Читайте також  Чим відрізняється чоловіча секс-залежність від жіночої

Не виключайте проблеми у відносинах
Образа, розчарування і гнів – це не емоції, які викликають у кого-небудь, будь то чоловік або жінка, сексуальний настрій. Додайте до цього ефект стресу або занепокоєння у відносинах, і стане зрозуміло, що його пристрасть не за горами. Якщо у вас триває конфлікт, він може відмовитися від сексу, щоб дати зрозуміти, що він засмучений, зазначає Мілрад.

Невідповідність лібідо ставить під загрозу вашу зв’язок

Незалежно від того, чому сексуальний потяг вашого партнера не на одному рівні з вашим, це серйозний фактор стресу у відносинах. “Хоча ви відчуваєте себе знехтуваним і небажаним, ваш хлопець або чоловік можуть відчувати почуття провини”, – говорить Кларк. За її словами, він може почати турбуватися про будь-який фізичний дотик, навіть про обійми або обіймах несексуального характеру, побоюючись, що це викличе у нього небажаний секс. У міру того, як прояви прихильності скорочуються, відстань між вами двома збільшується, якщо ви не вирішите проблему.

Перший крок не повинен викликати подиву: поговоріть про те, що відбувається, навіть якщо це важко зрозуміти. “Важливо, щоб пари обговорювали свої розбіжності, знаходили способи прийняти їх, підтримувати один одного і навіть міркували про творчі способи подолання розбіжностей”, – каже Мілрад.

Ці ідеї можуть допомогти подолати розрив
По-перше, якщо ви абсолютно не впевнені, що це не фізична проблема, порадьте йому звернутися до свого лікаря, який може провести тести або просто перемкнути його на ліки, яке не викликає низького лібідо в якості побічного ефекту.

Як тільки ви зможете виключити фізичний стан або прийом ліків, обговоріть свої відносини і дізнайтеся, чи непокоїть його що-небудь. Звичайно, вести таку розмову непросто, але він може пролити світло на те, що відбувається. Ви повинні встановити основні правила, які дозволять будь-якого партнера висловлювати свої емоції, не побоюючись, що його звинуватять або присоромлять.

Читайте також  Не вдавай із себе героя-марафонця: правила ідеального сексу для чоловіків (18+)

Припустимо, його лікар дає йому повне вирішення і каже, що задоволений вашими відносинами. Кларк пропонує знайти способи бути інтимними, які не пов’язані з сексом “пеніс у піхву” або навіть з оргазмом. Це допомагає “розірвати цикл ініціації, за яким слідує відмова, а також знижує тривогу, яка оточує сексуальну близькість”, – говорить вона. Партнер з більш низьким бажанням з більшою ймовірністю захоче брати участь в такій поведінці, а партнер з більш високим бажанням починає відчувати себе визнаним, додає вона.

Інший варіант – мастурбація. Каже Мілрад: “Деякі люди мастурбують, коли їх партнер присутній і спостерігає, але не бере участь в статевому акті”. Попросіть свою другу половинку доторкнутися до вас – або поділитися глибокими інтимними поцілунками – поки ви мастурбируете, пропонує Майкл Рейтан, доктор медицини, експерт і лікар-резидент чоловічої служби здоров’я Роман.

Розмовляти і діяти непросто, як і знайти рішення, яке підходить і вам, і вашому партнерові. “Якщо пара не може самостійно вирішити проблему відмінностей в статевий потяг, я рекомендую отримати професійну допомогу і працювати з навченим і досвідченим сексопатологом”, – говорить Кларк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.