В Україні обрали кращого вчителя року: хто він і що про нього відомо

В Україні до Дня вчителя вибрали кращого вчителя року, ним став вчитель історії з Тернопільської області Василь Дяків.

Про це повідомляє прес-служба Global Teacher Prize Ukraine.

Переможця обрали 3 жовтня в час всесвітнього конкурсу Global Teacher Prize Ukraine. Церемонія нагородження пройшла в Києві.

“Щоб кожна дитина мала право вибирати предмети, які їй подобаються і в яких вона бачить свій розвиток. Я хочу, щоб були нові школи за типовими планами XXI століття. Я хочу, щоб про це все не тільки мріяли, а й реалізовували, і були учасником цієї реалізації”, – сказав Василь Дяків.

Учитель історії з міста Заліщики не тільки викладає в школі, але і пише вірші, веде особистий блог і розробляє туристичні маршрути в рідному місті.

Дяків отримав 250 тис. гривень премії, а також можливість поборотися за звання кращого вчителя світу. Цю премію називають “Нобелівською премією для вчителів”. У разі перемоги на конкурсі в Лондоні, Дяків отримає 1 млн доларів.

“У цьому році за звання бути кращим учителем України змагалися майже 3 тисячі викладачів з 21 регіону України, що є рекордом премії. Такий конкурс проводиться в нашій країні в третій раз, а в світі в шостий раз”, – передає 5.ua.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.